- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BRUXELLES, (06.11.2008, 11:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană vrea să interzică experimentele pe primatele de talie mare
Comisia Europeană a propus, miercuri, ţărilor europene să interzică prin lege experimentele ştiinţifice pe primatele de talie mare şi să limiteze numărul animalelor utilizate anual pentru cercetare.
Urmărește
86 afișări
Comisia Europeană vrea să interzică experimentele pe primatele de talie mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Este esenţial să se pună capăt experimentelor pe animale", a spus Comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas, într-un comunicat.
În Uniunea Europeană nu se mai fac experimente pe primate de talie mare - cimpanzei, gorile, urangutani - de nouă ani, spre deosebire de Statele Unite şi Gabon, au precizat, miercuri, colaboratorii lui Dimas.
Această "protejare legală" a primatelor de talie mare a fost reclamată de organizaţiile de mediu şi de cele care militează pentru drepturile animalelor, au subliniat aceştia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează onomastica
-
Războiul intră într-un nou an. Ucraina pierde teren în faţa Rusiei, dar Zelenski promite rezistenţă totală în 2025
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Propunerea de lege prezentată de Comisia Europeană a fost salutată de intergrupul Parlamentului European care se ocupă de protecţia animalelor, care s-a angajat să facă în aşa fel încât să fie aprobată cât mai curând de europarlamentari.
O derogare este, însă, prevăzută. "Dacă este în joc însăşi supravieţuirea speciei sau în cazul apariţiei neprevăzute la om a unei boli potenţial mortale sau care să provoace handicap (transmisă de animale, n.r.), un stat membru poate, în mod excepţional, să primească autorizaţia de a utiliza aceste animale (pentru experimente, n.r.)", se precizează în propunerea de lege.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe