- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (07.12.2024, 14:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comoara neaşteptată din deşeurile de cărbune: metale rare în valoare de peste 8 miliarde de dolari
O descoperire ar putea transforma deşeurile toxice în aur pentru industria energiei verzi. Cercetătorii de la Universitatea din Texas au identificat în cenuşa de cărbune din centralele electrice americane aproximativ 11 milioane de tone de metale rare, esenţiale pentru tehnologiile curate.
Urmărește
5299 afișări
Comoara neaşteptată din deşeurile de cărbune: metale rare în valoare de peste 8 miliarde de dolari
Valoarea acestor metale, necesare în fabricarea maşinilor electrice, panourilor solare şi turbinelor eoliene, este estimată la 8,4 miliarde de dolari, anunţă CNN.
Cantitatea descoperită este de aproape opt ori mai mare decât rezervele actuale ale SUA, ţară care în prezent importă peste 95% din necesarul de metale rare din China.
„Este o transformare autentică de la gunoi la comoară", explică Bridget Scanlon, coordonatoarea studiului. Avantajul major este că aceste metale pot fi extrase din deşeurile existente, fără a fi nevoie de noi exploatări miniere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
România, ţara cu 35 de cabinete stomatologice publice şi 17.000 private
Administraţia Biden a alocat deja 17,5 milioane de dolari pentru proiecte de extragere a metalelor rare din cărbune şi deşeurile sale. Provocarea rămâne procesul costisitor de extracţie, care necesită acizi şi baze puternice, precum şi gestionarea în siguranţă a deşeurilor toxice rămase.
În prezent, SUA au depozitate peste 2 miliarde de tone de cenuşă de cărbune, iar anual se produc încă 70 de milioane de tone. Experţii subliniază că utilizarea acestor deşeuri pentru extragerea metalelor rare nu ar trebui să încurajeze producerea de mai mult cărbune, ci să se concentreze pe valorificarea deşeurilor existente.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe