Comportamentul influenţează starea de sănătate pe termen lung

Elevii care au un comportament necorespunzător în timpul şcolii sunt predispuşi unor riscuri mai mari de a dezvolta maladii mintale sau de a avea probleme sociale în viaţa adultă, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, care a durat 40 de ani, informează bbc.co.uk.

Urmărește
34 afișări
Imaginea articolului Comportamentul influenţează starea de sănătate pe termen lung

Comportamentul influenţează starea de sănătate pe termen lung (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii canadieni, care au publicat acest studiu în British Medical Journal, au examinat mai mult de 3.500 de persoane, începând de la vârsta de 13 ani şi până când acestea au împlinit 40 sau 50 de ani.

Potrivit rezultatelor acestui studiu, persoanele care au avut probleme de comportament în timpul şcolii au prezentat mari probabilităţi de a deveni adulţi deprimaţi, divorţaţi şi cu probleme financiare.

La sfârşitul anilor '50 - începutul anilor '60, profesorii din Marea Britanie au fost rugaţi să caracterizeze din punct de vedere comportamental un eşantion de copii născuţi în 1946, reprezentativ la scară naţională.

Un sfert dintre aceşti copii au fost descrişi de profesori ca având anumite probleme comportamentale, de o intensitate mai mică sau mai severă.

Participanţii au fost din nou intervievaţi la vârstele de 36 de ani, respectiv 53 de ani, în legătură cu starea lor de sănătate mintală şi statutul lor socio-economic.

Cei care au fost descrişi de profesori ca fiind copii cu probleme de comportament au prezentat mari probabilităţi să fi renunţat ulterior la studii fără să obţină vreo calificare. De asemenea, aceste persoane au prezentat mari probabilităţi de a suferi o serie întreagă de probleme în viaţa adultă.

În rândul problemelor au fost incluse depresia, anxietatea, insuccesul în relaţiile personale, sarcini la vârsta adolescenţei şi dificultăţi financiare.

Chiar şi atunci când s-au luat în considerare alţi factori, precum sexul, modelul social al părinţilor, coeficientul de inteligenţă, legătura dintre problemele de comportament şi sănătate s-a menţinut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici