- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.01.2009, 18:25)
Comportamentul influenţează starea de sănătate pe termen lung
Elevii care au un comportament necorespunzător în timpul şcolii sunt predispuşi unor riscuri mai mari de a dezvolta maladii mintale sau de a avea probleme sociale în viaţa adultă, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, care a durat 40 de ani, informează bbc.co.uk.
Urmărește
35 afișări
Comportamentul influenţează starea de sănătate pe termen lung (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii canadieni, care au publicat acest studiu în British Medical Journal, au examinat mai mult de 3.500 de persoane, începând de la vârsta de 13 ani şi până când acestea au împlinit 40 sau 50 de ani.
Potrivit rezultatelor acestui studiu, persoanele care au avut probleme de comportament în timpul şcolii au prezentat mari probabilităţi de a deveni adulţi deprimaţi, divorţaţi şi cu probleme financiare.
La sfârşitul anilor '50 - începutul anilor '60, profesorii din Marea Britanie au fost rugaţi să caracterizeze din punct de vedere comportamental un eşantion de copii născuţi în 1946, reprezentativ la scară naţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Alertă în Polonia. Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în timpul unui atac din Ucraina
-
Hamas acceptă proiectul de acord privind încetarea focului din Gaza şi eliberarea unor ostatici
-
Michelle Obama spune că va lipsi de la învestirea lui Donald Trump. Soţul său va fi prezent
Un sfert dintre aceşti copii au fost descrişi de profesori ca având anumite probleme comportamentale, de o intensitate mai mică sau mai severă.
Participanţii au fost din nou intervievaţi la vârstele de 36 de ani, respectiv 53 de ani, în legătură cu starea lor de sănătate mintală şi statutul lor socio-economic.
Cei care au fost descrişi de profesori ca fiind copii cu probleme de comportament au prezentat mari probabilităţi să fi renunţat ulterior la studii fără să obţină vreo calificare. De asemenea, aceste persoane au prezentat mari probabilităţi de a suferi o serie întreagă de probleme în viaţa adultă.
În rândul problemelor au fost incluse depresia, anxietatea, insuccesul în relaţiile personale, sarcini la vârsta adolescenţei şi dificultăţi financiare.
Chiar şi atunci când s-au luat în considerare alţi factori, precum sexul, modelul social al părinţilor, coeficientul de inteligenţă, legătura dintre problemele de comportament şi sănătate s-a menţinut.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe