- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (20.04.2011, 11:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Computerele vor avea sentimente? Cercetătorii le învaţă să simtă "regretul"
Informaticieni din Tel Aviv încearcă să înveţe computerele sentimente de tipul "regretelor", astfel încât acestea să opereze mai rapid şi să împiedice evenimente înainte ca acestea să se întâmple.
Urmărește
97 afișări
Computerele vor avea sentimente? Cercetătorii le învaţă să simtă "regretul" (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Un grup de cercetători, conduşi de profesorul Yishay Mansour de la Universitatea de Informatică Blavatnik din Tel Aviv, încearcă să dezvolte un program care va cere computerelor să împiedice în mod deliberat evenimente nedorite, potrivit Daily Mail.
Prin "înţelegerea" diferenţei dintre rezultatul dorit şi realitate, maşinile vor învăţa sentimentul de "regret" şi cum să evite situaţia. Computerele cu astfel de experienţă probabil nu vor face aceeaşi greşeală în viitor şi vor funcţiona mai eficient.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Inteligenţele artificiale ar putea fi învăţate, de asemenea, să prezică viitorul, prin luarea în calcul a tuturor posibilităţilor, acest lucru ducând la reuşită sigură, chiar de la început.
Cercetătorii care lucrează la acest proiect admit totuşi că acest program nu este acelaşi lucru cu ceea ce vedem în filmele SF. În schimb, susţin că acesta este primul pas pentru crearea de computere cu emoţii umane.
Rezultatul unui astfel de program ar putea ajuta companii precum Google să eficientizeze instrumentele de publicitate. De altfel, gigantul de căutare pe internet s-a arătat interesat de cercetările profesorului Mansour.
Potrivit profesorului "în cazul în care serverele şi sistemele de rutare ar putea evalua toate variabilele relevante în avans, resursele acestora ar putea fi mai eficient gestionate, în funcţie de cererile prioritare".
"Comparativ cu fiinţele umane, sistemele de ajutor ar putea procesa mult mai rapid toate informaţiile disponibile pentru a estima rezultatul evenimentelor în desfăşurare - indiferent dacă este vorba despre un conflict al ofertelor pe un site de licitaţii online, un vârf brusc de trafic la un site de mass-media sau cereri pentru un produs online", a adăugat Yishay Mansour.
Science-fiction-ul a prezis de mult timp ziua în care computerele ar putea simţi emoţiile umane. Un exemplu pozitiv îl întâlnim la androidul Data din "Star Trek: The Next Generation". Partea negativă a proiectului a fost explorată în filme de genul "Terminator", în care computerele ajung să devină conştiente de sine şi să încerce exterminarea vieţii umane.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe