- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.03.2009, 17:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de carne roşie creşte rata mortalităţii
Consumul de carne roşie sporeşte rata mortalităţii, iar consumul de carne albă pare să o micşoreze, potrivit unui studiu publicat în revista Archives of Internal Medicine.
Urmărește
176 afișări
Consumul de carne roşie creşte rata mortalităţii (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de peste 500.000 de persoane, timp de doi ani. Voluntarii, femei şi bărbaţi, aveau vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani la începutul studiului, în anul 1995. La momentul respectiv, ei au completat un chestionar în care şi-au precizat preferinţele faţă de carnea roşie sau cea albă.
Participanţii la studiu au fost monitorizaţi, timp de zece ani, prin intermediul statisticilor oficiale furnizate de autorităţile abilitate. În acest interval de timp, 47.976 de bărbaţi şi 23.276 de femei au decedat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
O cincime din bărbaţii şi femeile care au consumat cantităţi mai mari de carne roşie (o cantitate medie de 62,5 grame la mia de calorii absorbite pe zi) prezentau un risc mult mai mare de deces, comparativ cu voluntarii care au consumat cantităţi mai mici (9,8 grame la mia de calorii pe zi). Cercetătorii au constatat aceeaşi tendinţă şi în cazul persoanelor care au consumat cantităţi mari de carne procesată (22,6 grame la mia de calorii pe zi), comparativ cu persoanele care au consumat cantităţi mai mici (1,6 grame la mia de calorii).
În urma analizei statisticilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că 11% din totalul deceselor înregistrate în rândul bărbaţilor şi 16% din totalul deceselor din rândul femeilor participante la studiu ar fi putut fi evitate printr-o reducere a consumului de carne roşie şi de carne procesată, pentru a se obţine o scădere a cantităţii consumate cu 20%.
În schimb, o comparaţie făcută între cei 20% de voluntari care au consumat cele mai mari cantităţi de carne albă şi cei 20% dintre voluntari care au consumat cele mai mici cantităţi de carne albă a relevat faptul că primul grup de voluntari prezenta o rată a mortalităţii mult mai mică.
În cadrul grupului de voluntari care au consumat mai puţină carne roşie şi procesată, riscul de deces din cauza maladiilor cardiovasculare era mai mic cu 11% la bărbaţi şi cu 21% la femei, comparativ cu acelaşi risc înregistrat de grupul voluntarilor cu cel mai mare consum de carne roşie şi procesată, au declarat autorii acestui studiu, cercetătorii americani de la National Cancer Institute.
Există mai multe explicaţii care fac legătura între consumul de carne roşie şi creşterea ratei mortalităţii. Una dintre explicaţii face trimitere la compuşii cancerigeni care se formează atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate, în timp ce o alta face referire la cantităţile mari de grăsimi saturate din carnea roşie, care cauzează cancer colorectal şi maladii cardiovasculare.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:44
O structură subacvatică, asemănătoare vulcanului, elimină gaze în largul coastei Alaska
-
astăzi, 12:27