- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.12.2024, 12:11)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de cofeină ar putea bloca „hormonul fericirii”, spun cercetătorii
O cercetare care studiază modul în care cofeina interacţionează cu producţia de dopamină, substanţa chimică care produce senzaţie de bine, arată că aceasta ar putea avea un efect de „blocare” asupra hormonului, relatează Science Alert.
Urmărește
427 afișări
Consumul de cofeină ar putea bloca „hormonul fericirii”, spun cercetătorii
Cafeina are un impact semnificativ asupra căii mezolimbice a dopaminei, o componentă esenţială a sistemului de recompensă al creierului, responsabilă pentru eliberarea aşa-zisului „hormon al fericirii”, potrivit cercetătorilor.
Aceeaşi cale este implicată în mecanismele cerebrale care contribuie la comportamentele de întărire, făcându-i pe cei care suferă de tulburări cauzate de consumul de alcool să revină pentru mai mult. Acest lucru sugerează că ar putea fi dezvoltate tratamente care să întrerupă aceste bucle comportamentale dăunătoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
-
Ce ar include planul de pace al lui Trump privind războiul din Ucraina? Aderarea Ucrainei la NATO, scoasă din calcul
„Consumul de alcool şi cofeină afectează viaţa a miliarde de indivizi din întreaga lume”, subliniază cercetătorii în studiu. „Deşi dovezi recente indică faptul că cofeina influenţează proprietăţile de întărire ale alcoolului, nu era clar modul în care cofeina afectează funcţia dopaminei mezolimbice stimulate de alcool”.
Blocarea dopaminei de către cofeină pare să interfereze direct cu modul în care creierul recunoaşte şi răspunde la compuşi precum salsolinolul şi morfina.
Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Translational Psychiatry.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe