- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (31.08.2009, 18:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul regulat de aspirină, nociv pentru persoanele sănătoase
Persoanele sănătoase care iau zilnic aspirină, sperând să prevină producerea accidentelor cardiovasculare, sunt expuse unui risc crescut de declanşare a hemoragiilor, potrivit unui studiu britanic prezentat la o conferinţă medicală ce a avut loc la Barcelona.
Urmărește
160 afișări
Consumul regulat de aspirină, nociv pentru persoanele sănătoase
Acest studiu nu contestă binefacerile aspirinei în cazul persoanelor ce prezintă riscuri cardiovasculare, prin efectul ei anticoagulant, ci doreşte să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul regulat de aspirină de către persoanele sănătoase.
"Ştim că pacienţii ce prezintă simptome ale unor maladii cardiovasculare, precum angina pectorală, atacurile cardiace sau cerebrale, pot să reducă aceste riscuri prin administrarea zilnică a unei mici doze de aspirină", a explicat profesorul Peter Weissberg, directorul British Heart Foundation, care a ajutat la finanţarea studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Concluziile acestui studiu sunt în acord cu recomandările actuale ale medicilor, potrivit cărora persoanele care nu au fost diagnosticate cu o maladie arterială sau cardiacă şi nu prezintă simptome ale acestora nu ar trebui să ia aspirină, deoarece riscul de producere a unor hemoragii poate fi mai mare decât binefacerile aduse de acest medicament.
Studiul a fost coordonat de profesorul Gerry Fowkes, de la Universitatea din Edinburgh, şi a fost prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la congresul Societăţii europene de cardiologie, desfăşurat în Barcelona.
La studiu au participat 3.500 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 50 şi 75 de ani, fără antecedente cardiovasculare, cărora li s-a administrat zilnic fie 100 de miligrame de aspirină, fie un placebo. Aceşti pacienţi au fost monitorizaţi timp de opt ani.
Nu au existat diferenţe între numărul atacurilor cardiace şi cerebrale înregistrat în cadrul celor două grupuri. În schimb, 2% dintre persoanele care au primit aspirină au făcut hemoragii interne, faţă de doar 1,2% dintre cele care au primit un placebo.
În 2005, la nivel mondial, maladiile cardiovasculare au făcut 17,5 milioane de victime, reprezentând 30% din totalul deceselor, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe