- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (24.08.2009, 13:38)
Consumul zilnic de bere poate spori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer
Consumul zilnic de bere, dar şi de băuturi alcoolice tari, poate spori de până la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, potrivit rezultatelor unui studiu canadian.
Urmărește
8055 afișări
Consumul zilnic de bere poate spori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat efectele consumului de alcool la 3.600 de bărbaţi canadieni, cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani.
Astfel, ei au constatat că persoanele care beau zilnic cel puţin un pahar de alcool sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta cancer, comparativ cu cele care beau ocazional sau deloc.
Cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul persoanelor care consumă zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plămâni, ficat şi prostată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ceasul Apocalipsei este mai aproape ca niciodată de miezul nopții. Ce înseamnă cele 89 de secunde rămase
-
Putin afirmă că Zelenski nu are dreptul de a semna niciun acord de pace cu Rusia
-
Bolojan despre interimatul prezidenţial: Există o realitate constituţională ce trebuie respectată
-
George Simion acuză „lovitura de stat” din România şi lansează atacuri la adresa UE
Cercetătorii au luat în considerare şi de tipul de alcool consumat şi au constatat că numai berea şi băuturile spirtoase, nu şi vinul, pot spori riscul de a dezvolta aceste forme de cancer.
Ei au descoperit că bărbaţii care consumă alcool de până la şase ori pe săptămână prezintă cu 83% mai multe riscuri să dezvolte cancer la esofag decât abstinenţii şi persoanele care consumă alcool ocazional, în timp ce cei care consumă alcool zilnic riscă de trei ori mai mult să se îmbolnăvească.
În plus, în cazul bărbaţilor care consumă alcool zilnic, riscul creşte direct proporţional cu numărul de ani în care au băut alcool zi de zi.
"Rezultatele pe care le-am obţinut arată că cei care au consumat alcool cel mai frecvent de-a lungul vieţii au fost expuşi şi celei mai mari creşteri a riscurilor de a avea mai multe forme de cancer", a spus profesorul Andrea Benedetti.
Pe de altă parte, potrivit mai multor studii anterioare, consumul moderat de alcool - maximum două pahare pe zi - ar fi un obicei sănătos, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea bolilor de inimă.
Dar actualul studiu arată că şi acest nivel al consumului de alcool poate duce la riscuri sporite în ceea ce priveşte anumite forme de cancer, cel puţin atunci când este vorba de bere sau băuturi spirtoase.
"Pentru a aduce la acelaşi nivel riscul de cancer cu cel de boli cardiovasculare, oamenii ar trebui să discute cu medicul lor", a spus Benedetti.
Citește pe alephnews.ro: Danemarca cere unitate europeană în fața presiunilor lui Trump asupra Groenlandei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
De ce s-au despărțit Vlad Huidu și Giulia Anghelescu. Ce s-a întâmplat la filmările Power Couple de la Antena 1
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe