- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (13.03.2012, 16:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces
Consumul zilnic de carne de vită, porc şi miel creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată, se afirmă într-un studiu american publicat, luni, pe site-ul Archives of Internal Medicine.
Urmărește
1569 afișări
Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces (Imagine: Shutterstock)
Înlocuirea acesteia cu carnea de peşte sau de pasăre antrenează o scădere a riscului de deces cu un procent cuprins în intervalul 7% - 19%, în funcţie de alimentul care joacă rolul de substitut, a declarat An Pan de la Universitatea Hardvard, principalul autor al acestui studiu.
"Consumul regulat de carne roşie antrenează un risc ridicat de deces, cauzat de maladii cardiovasculare şi cancer", au explicat savanţii americani, care grupează în categoria "carne roşie" carnea de vită, de porc şi de miel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Riscul de deces este şi mai mare în cazul cărnii procesate, ce include produse ca şuncă, cârnaţi şi salam.
Consumul zilnic de carne roşie proaspătă sau procesată creşte riscul de deces cu 12% în comparaţie cu persoanele care consumă acest aliment rar şi în cantităţi mici sau chiar deloc. Creşterea acestui risc ajunge până la 13% pentru carnea neprocesată şi la 20% atunci când este procesată.
"Înlocuirea porţiilor de carne roşie cu carne de peşte, carne de pasăre, nuci, legume uscate, lactate semidegresate şi cereale integrale reduce considerabil riscul de deces", au concluzionat autorii studiului.
Cercetătorii americani au analizat datele provenind din două studii realizate pe 37.698 de bărbaţi şi 83.644 de femei, care au fost monitorizaţi timp de peste 20 de ani.
Carnea roşie reprezintă o sursă importantă de proteine în alimentaţie, iar studii precedente au arătat deja faptul că un consum regulat de carne roşie antrenează o creştere a riscului de declanşare a diabetului la adulţi şi a maladiilor cardiovasculare, dar şi a unor tipuri de cancer.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe