- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (25.05.2009, 17:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Contrastele se atrag - o regulă valabilă atunci când îţi cauţi un partener
Regula potrivit căreia contrastele se atrag este cât se poate de adevărată atunci când este vorba de căutarea unui partener de viaţă, potrivit unui studiu brazilian care a descoperit că oamenii îşi aleg, instinctiv, parteneri ale căror hărţi genetice sunt diferite de ale lor.
Urmărește
368 afișări
Contrastele se atrag - o regulă valabilă atunci când îţi cauţi un partener (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul a relevat faptul că, în cazul cuplurilor căsătorite, secvenţele cromozomiale ale celor doi parteneri, responsabile cu funcţionarea sistemului imunitar, prezintă mai multe diferenţe genetice, comparativ cu perechile grupate în mod arbitrar de către cercetători.
Acest mecanism ar putea fi o strategie care vizează evoluţia speciei umane, pentru a asigura o reproducere sănătoasă, deoarece varietatea genetică este benefică pentru urmaşi, a declarat Maria da Graca Bicalho de la Universitatea Parana din Brazilia, coordonatoarea studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
"Deşi am fi tentaţi să credem că oamenii îşi aleg partenerii datorită similarităţilor dintre ei, studiul nostru a arătat foarte clar că diferenţele dintre parteneri conduc la succesul perpetuării speciei şi că subconştientul le dictează oamenilor ce partener să aleagă, pentru a avea copii sănătoşi", a explicat cercetătoarea braziliană.
Deşi nu se cunosc, deocamdată, particularităţile fizice care îi împing unii spre ceilalţi pe oamenii diferiţi din punct de vedere genetic, cercetătorii brazilieni au sugerat că mirosul corpului sau chiar structura feţei ar putea juca un rol important în acest proces.
Studiile anterioare au dovedit că animalele sunt atrase de exemplarele sexului opus care prezintă diferenţe la nivelul complexului major histocompatibilitate (MHC), un factor al sistemului imunitar, ce are un rol important pentru sănătatea urmaşilor.
Cercetătorii brazilieni, care îşi vor prezenta studiul în cadrul conferinţei organizate luni, la Viena, de European Society of Human Genetics, au comparat datele genetice de la 90 de cupluri căsătorite cu datele recoltate de la 152 de cupluri alcătuite aleatoriu de către oamenii de ştiinţă. În cazul cuplurilor căsătorite, diferenţele de MHC au fost mult mai mari.
Părinţii cu diferenţe genetice semnificative le oferă urmaşilor lor şanse mai mari de a învinge infecţiile, deoarece genele din sistemele lor imunitare sunt diverse, au explicat oamenii de ştiinţă brazilieni.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi