- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN FRANCISCO, (26.03.2011, 21:34)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copiii alergici la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente
Copiii care suferă de intoleranţă la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente cu ajutorul unei terapii combinate, ce constă în administrarea unui medicament antialergic şi o creştere graduală a expunerii la lapte, denumită senzitivizare, relatează ivillage.com.
Urmărește
180 afișări
Copiii alergici la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranţă faţă de aceste alimente (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Aproximativ 3 milioane de copii din Statele Unite sunt alergici la un anumit aliment. Intoleranţa la produsele lactate reprezintă una dintre cele mai comune alergii alimentare întâlnite la copii, afectând circa 2,5% din totalul copiilor mai mici de trei ani.
Tratamentul bazat doar pe senzitivizare - expunerea copiilor la cantităţi mici, dar care cresc gradual, de alimente la care ei sunt alergici - are adeseori succes. Însă acesta este un proces lent care conţine în plus riscul de a provoca reacţii alergice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Peste 8 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Adrian Sârbu: Ca să-ţi ia votul, impostorii de partid se prefac că se ceartă. Se vor împăca şi vor conduce ţara împotriva ta! Ştii ce ai de făcut: TE DUCI ŞI PUI ŞTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL!
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
Căutând metode mai rapide şi mai sigure de tratament, medicii de la Harvard Medical School şi Children's Hospital din Boston au testat pe un grup mic de copii o abordare duală - senzitivizarea dublată de administrarea de Xolair (omalizumab), un medicament care blochează acţiunea proteinei Imunoglobulina E (IgE), o substanţă sintetizată pe cale naturală în organism, care provoacă uneori reacţii alergice. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate, luni, la San Francisco, la conferinţa anuală organizată de American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.
Experţii consideră că studiul prezentat la această conferinţă ar trebui considerat ca un studiu preliminar, doarece el nu a fost încă validat de o serie de teste riguroase, clasice, care apar de regulă în publicaţiile medicale.
În cadrul acestui studiu preliminar, copii testaţi au primit mai întâi câteja injecţii cu Xolair. Pe parcursul următoarelor 10 săptămâni, ei au fost expuşi în mod gradual la cantităţi tot mai mari de lapte, continuând tratamentul cu acest medicament. Apoi administrarea de Xolair a fost întreruptă, însă desenzitivizarea - sub forma includerii în dieta zilnică a 60 de mililitri de lapte - a continuat încă opt săptămâni.
Toţi copii incluşi în acest studiu au urmat un tratament complet, iar medicamentul Xolair a acţionat ca o "pătură de protecţie", a explicat Kari Nadeau, medic la Stanford University School of Medicine, coautor al studiului.
"Fără acest tratament, circa 20% din persoanele care încep imunoterapia orală renunţă la această terapie, în parte din cauza reacţiilor alergice de intoleranţă ce apar la începutul tratamentului", a explicat Kari Nadeau.
La finalul studiului, nouă dintre cei 11 copii testaţi au putut să consume până la 325 de miligrame de produse lactate în fiecare zi fără a suferi reacţii alergice.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ca să-ți ia votul, impostorii de partid se prefac că se ceartă. Se vor împăca și vor conduce țara împotriva ta! Știi ce ai de făcut: TE DUCI ȘI PUI ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe