- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (04.04.2009, 16:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copiii care iau masa cu familia au obiceiuri alimentare mai sănătoase
Copiii care mănâncă împreună cu familiile lor de cel puţin cinci ori pe săptămână dezvoltă obiceiuri alimentare mai sănătoase, potrivit unui studiu recent publicat în revista Journal of Nutrition Education and Behaviour, relatează ivillage.com.
Urmărește
119 afișări
Copiii care iau masa cu familia au obiceiuri alimentare mai sănătoase
Cercetătorii de la Universitatea Minnesota au relevat faptul că adolescenţii care mănâncă de obicei în cadrul acelor "mese regulate cu familia" beneficiază de o dietă mai sănătoasă, consumând mai multe legume, alimente bogate în calciu, fibre şi nutrimente esenţiale.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 677 de tineri, prin intermediul unor chestionare pe care ei au trebuit să le completeze când se aflau în primii ani ai adolescenţei şi pe care le-au repetat cinci ani mai târziu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"Descoperirea făcută în urma analizei curente, împreună cu descoperirile similare provenind din alte analize comportamentale efectuate pe adolescenţii aflaţi în tranziţie spre primii ani ai vieţii adulte, demonstrează faptul că mesele servite cu regularitate în familie au efecte benefice pe termen lung", a declarat nutriţionistul Teri L. Burgess-Champoux, principalul coordonator al studiului.
Cu această ocazie, autorii studiului au subliniat că obiceiurile alimentare ale tinerilor, aflaţi într-o perioadă cheie a dezvoltării lor, se datorează în principal părinţilor, consideraţi adevăraţi furnizori de sănătătate şi de educaţie.
În cei cinci ani care au trecut între cele două sondaje, procentul meselor servite cu regularitate de adolescenţi în familiile lor a scăzut de la 60% din perioada când aveau 12 - 13 ani, la aproximativ 30% după ce au ajuns la vârsta de 17 - 18 ani. Bunele obiceiuri alimentare au fost asociate cu adolescenţii care serveau cu regularitate mesele împreună cu familiile lor pe întreaga perioadă luată în calcul.
Adolescenţii care au păstrat tradiţiile meselor în familie în intervalul dintre cele două sondaje au prezentat o mai bună calitate a dietei, în medie.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe