- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- HONG KONG, (09.03.2009, 18:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă riscă să fie mai puţin inteligenţi
Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă prezintă o mai mare probabilitate de a avea rezultate mai proaste la testele de inteligenţă, în copilărie, potrivit unui studiu recent efectuat în Australia şi Statele Unite.
Urmărește
111 afișări
Copiii concepuţi de bărbaţi în vârstă riscă să fie mai puţin inteligenţi
În schimb, copiii concepuţi de mame în vârstă obţin scoruri mai bune la aceleaşi teste - care măsoară capacitatea de gândire, concentrare, învăţare şi memorare -, potrivit aceluiaşi studiu.
În ţările dezvoltate, femeile şi bărbaţii decid să aibă copii tot mai târziu. Medicii au avertizat de foarte mulţi ani asupra problemelor pe care le pot avea femeile care doresc să devină mame la vârste înaintate. În schimb, consecinţele dorinţei de a deveni tată la o vârstă înaintată nu sunt cunoscute pentru moment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Va deveni armata obligatorie în România? Răspunsul ministrului Angel Tîlvăr
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
Studii recente au evidenţiat o legătură directă între vârsta înaintată a taţilor şi problemele de sănătate ale copiilor lor, inclusiv deformaţii congenitale şi cancer, dar şi maladii neuropsihice, precum autismul şi schizofrenia.
În acest studiu, cercetătorii au analizat rezultatele testelor de inteligenţă ale unui eşantion de 33.437 de copii născuţi între 1959 şi 1965, în Statele Unite.
Copiii au fost testaţi la 8 luni, la 4 ani şi la 7 ani. Testele vizau acuitatea lor senzorială, coordonarea ochi-mână, citirea, silabisirea şi aptitudinile aritmetice.
Unii cercetători au sugerat că acei copii concepuţi de femei în vârstă au obţinut rezultate mai bune, deoarece au beneficiat de pe urma experienţei mamelor lor, care au ştiut să creeze un mediu familial mai bine structurat.
Scorurile mai mici obţinute de copiii cu taţi în vârstă ar putea avea o legătură cu acţiunea unei mutaţii genetice.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe