- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WISCONSIN, (27.01.2009, 13:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copiii stresaţi pot avea, mai târziu, probleme de sănătate
Copiii care îşi petrec primii ani din viaţă în orfelinate iar apoi sunt adoptaţi, chiar de familii iubitoare şi crescând înconjuraţi de afecţiune, sunt predispuşi la a dezvolta probleme ale sistemului imunitar, potrivit unui studiu al Universităţii din Wisconsin, SUA.
Urmărește
31 afișări
Copiii stresaţi pot avea, mai târziu, probleme de sănătate (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Chiar şi sănătatea copiilor adoptaţi înainte de vârsta de trei ani şi care şi-au petrecut mai bine de zece ani cu familiile adoptive a fost afectată, în aceeaşi măsură ca şi cea a tinerilor care au crescut în medii abuzive.
"Deşi aceşti copii au schimbat mediul, psihologic ei încă sunt sensibili la stres. Acest lucru poate afecta procesul de învăţare şi comportamentul, precum şi sănătatea, în contextul în care sistemul imunitar le este slăbit", a spus Seth Pollak, profesor în psihologie şi pediatrie la Universitatea din Wisconsin (UW).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetătorii care au luat parte la proiect au studiat nivelul de anticorpi necesari pentru a combate un virus relativ simplu analizând 155 de copii, separaţi în trei grupuri: unii care au crescut cu familii abuzive, unii care au fost adoptaţi şi unii care participă la grupuri de control. În vreme ce două treimi din americani sunt purtători ai acestui virus, ce cauzează răceli însoţite de dureri, majoritatea persoanelor au sistemele imunitare destul de puternice încât să-i ţină piept.
Atât adolescenţii abuzaţi fizic, cât şi cei din orfelinate au avut acelaşi nivel de anticorpi, scăzut şi afectat de condiţiile de stres la care au fost supuşi.
"În ceea ce priveşte opinia cercetătorilor, aceşti copii ar putea dezvolta boli legate de afecţiuni ale sistemului imunitar, precum astm sau alergii", a spus Christopher Coe, profesor în psihologie la UW.
Copiii adoptaţi de familiile americane studiate provin din orfelinate din România, Rusia, Estul Europei şi China. Ei aveau între şase luni şi şapte ani când au fost adoptaţi şi locuiesc cu familiie lor de mai bine de trei ani şi de mai puţin de 13.
"Nu demult spuneam că totul de legat de minte. Dar acum zeitgeistul a ceea ce învăţăm în ştiinţă reprezintă faptul că există o reală conexiune între minte şi corp", a spus profesorul Seth Pollak.
Principalul mesaj al cercetătorilor care au efectuat studiul pentru familiile adoptive a fost: "Implicaţi-vă în adopţii cu ochii larg deschişi, conştienţi de situaţie".
Totodată ei i-au îndemnat pe părinţii adoptivi să ofere iubire şi sprijin acestor copii.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:36
-
astăzi, 20:35