- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (12.04.2012, 20:12)
Copilul tău aude voci? Studiul care explică halucinaţiile auditive
Unul din cinci copii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani poate auzi voci, potrivit unui nou studiu de specialitate. În majoritatea cazurilor, halucinaţiile auditive dispar cu timpul, însă cei care continuă să audă voci prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli mintale sau tulburări de comportament.
Urmărește
3160 afișări
Copilul tău aude voci? Studiul care explică halucinaţiile auditive (Imagine: Liviu Mafteo/Mediafax Foto)
Potrivit unui studiu efectuat la Dublin (Irlanda), pe un număr de 2.500 de copii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, între 21 şi 23 la sută între cei mai tineri (11-13 ani) au experimentat halucinaţii auditive verbale, scrie The Huffington Post.
Din acest grup, puţin peste jumătate sufereau de depresie. Numai 7 la sută dintre adolescenţii cu vârste între 13 şi 16 ani au raportat că aud voci, dar aproximativ 80 la sută dintre aceştia fuseseră diagnosticaţi la un moment dat cu o problemă psihologică.
Citeşte şi:
STUDIU: 60% dintre părinţi dau medicamente copiilor fără consult medical, riscând agravarea bolii
Doctorul Ian Kelleher, de la departamentul de Psihiatrie al Colegiului Regal de Chirurgi din Irlanda, a declarat: "Am descoperit că halucinaţiile auditive sunt un lucru obişnuit chiar şi la copiii de 11 ani. Halucinaţiile auditive pot varia de la a auzi o propoziţie izolată din când în când până la a auzi conversaţii între două sau mai multe persoane timp de mai multe minute. Vocile se pot prezenta sub forma unor ţipete sau strigăte sau ca şoapte şi murmure. Variază de la copil la copil şi frecvenţa poate fi de o dată pe lună sau o dată pe zi".
Kelleher a adăugat că pentru mulţi dintre copii, aceste voci nu reprezintă un lucru semnificativ, însă pentru alţii pot fi semne ale unor serioase afecţiuni psihice, inclusiv depresii sau tulburări de comportament.
"Unii dintre copii mai mari cu halucinaţii auditive aveau două sau mai multe tulburări. Această descoperire este importantă, pentru că atunci când un copil semnalează o astfel de problemă trebuie să fie supus unui control amănunţit", explică şeful echipei de cercetare.
La rândul său, profesoara Mary Cannon, coautor al studiului, a declarat: "Studiul nostru sugerează că halucinaţiile auditive sunt obişnuite printre copii, mai mult decât se credea înainte. În majoritatea cazurilor, aceste experienţe dispar cu timpul. Însă, la unii copii persistă în timp şi asta pare să fie un indicator că pot suferi de o afecţiune psihică complexă, care necesită o atenţie mai mare".
Rezultatele studiului au fost publicate în British Journal of Psychiatry.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe