Costul tratamentelor anticancer în lume, în 2009, estimat la 305 miliarde de dolari

Costul tratamentelor pentru cazurile de cancer depistate în lume, în acest an, este de circa 305 miliarde de dolari, potrivit unui studiu prezentat luni, la Dublin, în timpul unei conferinţe internaţionale organizate pe această temă de Fundaţia Lance Armstrong, informează AFP.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Costul tratamentelor anticancer în lume, în 2009, estimat la 305 miliarde de dolari

Costul tratamentelor anticancer în lume, în 2009, estimat la 305 miliarde de dolari

Specialiştii estimează numărul cazurilor de cancer depistate în 2009 la 12,9 milioane, în lumea întreagă, potrivit unui studiu realizat de The Economist Intelligence Unit şi finanţat de American Cancer Society.

Potrivit previziunilor specialiştilor, numărul cazurilor noi de cancer va atinge 16,8 milioane în 2020 şi 27 de milioane în 2030.

"Cancerele sunt deja în stadiu incurabil în cazul a 80% dintre pacienţii din ţările dezvoltate", precizează raportul, comandat de Fundaţia Lance Armstrong.

Studiul, care prevede pentru anul acesta un deficit al cheltuielilor alocate tratamentelor de circa 217 miliarde de dolari, face un apel la guvernele statelor să intensifice lupta împotriva cancerului, în ciuda crizei economice mondiale.

"Aceste informaţii ne demonstrează perfect care va fi traiectoria progresiei cancerului şi nu există nicio acţiune care să poată fi declanşată imediat", a declarat profesorul Ala Alwan, de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care se ocupă de departamentele de maladii non-contagioase şi de sănătate mintală.

Doug Ulman, preşedinte al Fundaţiei Lance Armstrong, spune că studiul pledează în favoarea unei acţiuni coordonate "pentru tratarea acestui deficit de cheltuieli pentru tratamente şi pentru a curba traiectoria acestui flagel reprezentat de cancer".

"Avem de ales: să investim acum sau să plătim un preţ mai târziu, cu importante cheltuieli guvernamentale, pierderea unui număr mare de vieţi şi un deficit al productivităţii", a avertizat acesta.

De luni, 500 de reprezentanţi din peste 65 de ţări participă, timp de trei zile, la Summitul mondial al cancerului, la Dublin, în Irlanda.

Ciclistul american Lance Armstrong, care a ieşit învingător din lupta cu un cancer la testicule, după care a câştigat de şapte ori Turul Franţei, a înfiinţat fundaţia în 1997, pentru a lupta împotriva acestei maladii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici