- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.06.2023, 18:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COVID poate declanşa o "fuziune periculoasă" între neuroni, asemănătoare întrerupătoarelor aprinse
COVID poate declanşa o "fuziune periculoasă" între neuroni, asemănătoare întrerupătoarelor aprinse: întrerupătorul fie aprinde luminile de la bucătărie şi de la baie în acelaşi timp, fie niciuna dintre ele. Concluziile studiului explică simptomele derutante precum ceaţa cerebrală şi durerea de cap.
Urmărește
366 afișări
COVID-19 poate cauza fuziunea neuronilor, declanşând o funcţionare defectuoasă a creierului, ceea ce poate explica unele dintre cele mai derutante simptome de ceaţă cerebrală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului şi alte simptome neurologice pe termen lung.
Cercetătorii care studiază virusul SARS-CoV-2 au descoperit că virusul poate infecta creierul şi poate face ca celulele cerebrale să fuzioneze între ele şi să funcţioneze defectuos sau să înceteze complet să mai funcţioneze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Macquarie şi de la Universitatea din Queensland au folosit "mini-creiere" infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi au descoperit că acesta poate declanşa fuziunea celulelor atât în ţesutul cerebral de şoarece, cât şi în cel uman.
"Celulele creierului gazdă sunt fuzionate, ceea ce ar putea cauza disfuncţii cerebrale", a declarat profesorul Lars Ittner, director al Centrului de Cercetare a Demenţei de la Universitatea Macquarie.
Profesorul Massimo Hilliard, de la Queensland Brain Institute, a declarat că cercetătorii au putut observa pentru prima dată cum proteinele spike ale unui virus au provocat fuziunea celulelor cerebrale în termen de 24 de ore de la expunere.
Particula virusului SARS-CoV-2 este acoperită de proteine spike pe toată suprafaţa sa şi a fost găsită în creierul persoanelor cu "COVID lung" la câteva luni după infecţia iniţială.
Profesorul Hilliard a declarat că efectul proteinelor asupra neuronilor a fost ca şi cum ar fi fost conectate întrerupătoarele de lumină ale unei bucătării şi ale unei băi, ceea ce reprezintă "o veste proastă": „odată ce are loc fuziunea, fiecare întrerupător fie aprinde luminile de la bucătărie şi de la baie în acelaşi timp, fie niciuna dintre ele".
Studiul, publicat miercuri în revista Science Advances, se speră că va contribui la înţelegerea impactului pe termen lung al COVID.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: NASA a organizat prima conferinţă despre OZN-uri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20