- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.06.2023, 18:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COVID poate declanşa o "fuziune periculoasă" între neuroni, asemănătoare întrerupătoarelor aprinse
COVID poate declanşa o "fuziune periculoasă" între neuroni, asemănătoare întrerupătoarelor aprinse: întrerupătorul fie aprinde luminile de la bucătărie şi de la baie în acelaşi timp, fie niciuna dintre ele. Concluziile studiului explică simptomele derutante precum ceaţa cerebrală şi durerea de cap.
Urmărește
365 afișări
COVID-19 poate cauza fuziunea neuronilor, declanşând o funcţionare defectuoasă a creierului, ceea ce poate explica unele dintre cele mai derutante simptome de ceaţă cerebrală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului şi alte simptome neurologice pe termen lung.
Cercetătorii care studiază virusul SARS-CoV-2 au descoperit că virusul poate infecta creierul şi poate face ca celulele cerebrale să fuzioneze între ele şi să funcţioneze defectuos sau să înceteze complet să mai funcţioneze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Macquarie şi de la Universitatea din Queensland au folosit "mini-creiere" infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi au descoperit că acesta poate declanşa fuziunea celulelor atât în ţesutul cerebral de şoarece, cât şi în cel uman.
"Celulele creierului gazdă sunt fuzionate, ceea ce ar putea cauza disfuncţii cerebrale", a declarat profesorul Lars Ittner, director al Centrului de Cercetare a Demenţei de la Universitatea Macquarie.
Profesorul Massimo Hilliard, de la Queensland Brain Institute, a declarat că cercetătorii au putut observa pentru prima dată cum proteinele spike ale unui virus au provocat fuziunea celulelor cerebrale în termen de 24 de ore de la expunere.
Particula virusului SARS-CoV-2 este acoperită de proteine spike pe toată suprafaţa sa şi a fost găsită în creierul persoanelor cu "COVID lung" la câteva luni după infecţia iniţială.
Profesorul Hilliard a declarat că efectul proteinelor asupra neuronilor a fost ca şi cum ar fi fost conectate întrerupătoarele de lumină ale unei bucătării şi ale unei băi, ceea ce reprezintă "o veste proastă": „odată ce are loc fuziunea, fiecare întrerupător fie aprinde luminile de la bucătărie şi de la baie în acelaşi timp, fie niciuna dintre ele".
Studiul, publicat miercuri în revista Science Advances, se speră că va contribui la înţelegerea impactului pe termen lung al COVID.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: NASA a organizat prima conferinţă despre OZN-uri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe