CSID.RO: Nutriţionist: Dacă nu ai obiceiul de a lua micul dejun, ritmul meselor se dezechilibrează

Importanţa micului dejun nu este un mit, spun nutriţioniştii, în cadrul evenimentului "Be Fit" organizat de csid.ro, iar lipsa lui constantă poate duce la un dezechilibru al celorlalte mese, astfel ajungându-se la probleme cu kilogramele în plus, dar şi la riscuri de boli cardiovasculare.

Urmărește
2425 afișări
Imaginea articolului CSID.RO: Nutriţionist: Dacă nu ai obiceiul de a lua micul dejun, ritmul meselor se dezechilibrează

CSID.RO: Nutriţionist: Dacă nu ai obiceiul de a lua micul dejun, ritmul meselor se dezechilibrează

"Trebuie să înţelegem că nu se întâmplă nimic dacă tratezi micul dejun o zi sau două. Dar dacă nu ai acest obicei, ritmul celorlalte mese începe să se dezechilibreze. Aşa se ajunge să vedem mulţi oameni, care poate mănâncă ceva la prânz, iar seara au o masă plină în grăsimi, consistentă, ceea ce duce la acumularea de grăsimi, conduce la un risc de boli cardiovasculare", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Damian Şerban, nutriţionist.

Specialiştii atrag atenţia că micul dejun are un rol deosebit în activitatea hormonală şi ajută la procesul de saţietate, ceea ce înseamnă că ajungem să mâncăm mai puţin la celelalte mese.

"Din punct de vedere energetic, este foarte important de înţeles că după o noapte de somn, ai o lipsă de aport energetic pe care trebie să o compensăm cu energia pe care o luăm doar din hrană. Nu faci asta dimineaţa, când ai o zi întreagă în care trebuie să gândeşti, să circuli, să faci efort fizic, practic, organismul pleacă cu un deficit energetic pe care trebuie să îl acopere din propriile rezerve, ceea ce duce la dezechilibru", a adăugat dr. Damian Şerban.

Nutriţionistul explică faptul că, la nivel cognitiv, sunt persoane care nu mănâncă micul dejun şi au o capacitate mai mică de concentrare sau memorare, iar acest lucru reprezintă o problemă majoră.

Micul dejun trebuie să fie calitativ şi mai puţin cantitativ, spun specialiştii, motiv pentru care cerealele cu lapte sunt, poate, cea mai bună combinaţie de alimente pe care o putem oferi organismului pentru a căpăta energie.

"Dacă alegem să consumăm dimineaţa cereale, cred că cei mai mulţi dintre noi aleg să le consume cu lactate, lapte sau iaurt, în care putem adăuga pentru creativitate şi mai mulţi nutrienţi, fructe proaspete sau uscate sau nuci şi seminţe pentru că vin cu un plus de acizi graşi esenţiali. Lângă bolul nostru de cereale putem să consumăm şi un ou sau omletă pentru aportul nostru de proteine", a explicat Nicoleta Tupiţă, nutriţionist dietetic.

"Be Fit" este un eveniment organizat de csid.ro, care se află la a III-a ediţie şi la care sute de participanţi pot primi sfaturi despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos, de la cei mai buni nutriţionişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici