Culmea siguranţei alimentare: nu s-a dovedit că mâncarea sănătoasă face bine organismului

Una dintre concluziile Autorităţii Europeane pentru Siguranţa Alimentară (EFSA): "Considerăm că betacarotenul (morcovul n.n.) nu este suficient caracterizat. Efectul asupra sănătăţii ochiului nu este bine definit. Concluzionăm că nu se poate stabili o relaţie de cauzalitate între consumul de betacaroten şi menţinerea unei vederi normale", informează Gândul.

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Culmea siguranţei alimentare: nu s-a dovedit că mâncarea sănătoasă face bine organismului

Culmea siguranţei alimentare: nu s-a dovedit că mâncarea sănătoasă face bine organismului (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Nu este dovedit ştiinţific că este bine să consumi minimum doi litri de apă pe zi. Nu există nici o relaţie de cauzalitate care să certifice că dacă suferi de aciditate gastrică te vei calma luând bicarbonat de sodiu. Alimentul minune numit miere este o necunoscută şi nu se poate demonstra ştiinţific că ajută la ceva. Nu există dovezi cum că prunele uscate rezolvă problemele de tract intestinal. Cât priveşte băuturile energizante care conţin taurină - nu este atestat ştiinţific că te ţin treaz. Regulamentul 1924/2006 elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) impune "criterii riguroase nutriţionale de analiză şi decizie în privinţa comunicării către consumatori a beneficiilor nutriţionale şi pentru sănătate ale alimentelor".

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici