Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Culmea siguranţei alimentare: nu s-a dovedit că mâncarea sănătoasă face bine organismului

Culmea siguranţei alimentare: nu s-a dovedit că mâncarea sănătoasă face bine organismului

Una dintre concluziile Autorităţii Europeane pentru Siguranţa Alimentară (EFSA): "Considerăm că betacarotenul (morcovul n.n.) nu este suficient caracterizat. Efectul asupra sănătăţii ochiului nu este bine definit. Concluzionăm că nu se poate stabili o relaţie de cauzalitate între consumul de betacaroten şi menţinerea unei vederi normale", informează Gândul.
Culmea siguranţei alimentare: nu s-a dovedit că mâncarea sănătoasă face bine organismului
20 apr. 2010, 10:48, Ştiinţă-Sănătate

Nu este dovedit ştiinţific că este bine să consumi minimum doi litri de apă pe zi. Nu există nici o relaţie de cauzalitate care să certifice că dacă suferi de aciditate gastrică te vei calma luând bicarbonat de sodiu. Alimentul minune numit miere este o necunoscută şi nu se poate demonstra ştiinţific că ajută la ceva. Nu există dovezi cum că prunele uscate rezolvă problemele de tract intestinal. Cât priveşte băuturile energizante care conţin taurină – nu este atestat ştiinţific că te ţin treaz. Regulamentul 1924/2006 elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) impune „criterii riguroase nutriţionale de analiză şi decizie în privinţa comunicării către consumatori a beneficiilor nutriţionale şi pentru sănătate ale alimentelor”.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info