Cum ajungi pe Everest în câteva secunde: Imaginea de 2 miliarde de pixeli care te "duce" pe cel mai înalt munte din lume - FOTO, VIDEO

Un regizor şi o organizaţie non-profit au realizat o imagine interactivă cu vârful Everest care are două miliarde de pixeli şi pentru care au combinat 477 de fotografii diferite, imaginea fiind realizată cu scopul de a oferi senzaţia că te afli pe muntele cu cea mai mare altitudine din lume.

Urmărește
5380 afișări
Imaginea articolului Cum ajungi pe Everest în câteva secunde: Imaginea de 2 miliarde de pixeli care te "duce" pe cel mai înalt munte din lume - FOTO, VIDEO

Cum ajungi pe Everest în câteva secunde: Imaginea de 2 miliare de pixeli care te "duce" pe cel mai înalt munte din lume

Cele 477 de imagini individuale care alcătuiesc imaginea gheţarilor Khumbu au fost surprinse de alpinistul şi regizorul David Breashears în primăvara din 2012, din punctul de observaţie Pumori, din apropierea vârfului Everest, informează Daily Mail.

"Vrem să spunem povestea de anasmblu a schimbărilor de climat din zonă şi lucrăm cu Microsoft şi cu Societatea Regală de Geografie pentru asta", a spus David Breashears pentru Daily Mail.

Potrivit regizorului, doar 1 la sută din fotografiile făcute în regiunea vârfului Everest se află pe site-ul Glacier Works, urmând ca acesta să fie completat cu alte 120.000 de imagini surprinse din elicopter.

În curând, a mai spus Breashears, vor putea să combine fotografiile vechi cu cele noi pentru ca oamenii să vadă cum arăta regiunea în trecut. Echipa lucrează şi cu Societatea Regală de Geografie din Londra în vederea realizării unei serii de fotografii "înainte şi după" care să arate efectul schimbărilor de climat încă din 1921.

David Breashears şi-a petrecut marea parte a carierei lucrând în zone montane.

"Când aveam 23 de ani voiam să fiu alpinist după ce am văzut fotografiile din vârful Everest făcute de Sir Edmund Hillary. Am fost prima dată în Himalaya în 1979 ca să mă urc pe Ama Dablam, aproape de Everest, care are înălţimea de peste 6.700 de kilometri. Devenisem interesat şi în fotografie, aşa că în ultimii 33 de ani am fost în cinci expediţii pe Everest, incluzând prima transmisiune live şi primul film IMAX de pe Everest."

Pentru a obţine senzaţia că te-ai afla chiar în munţii Himalaya, intră pe site-ul Glacier Works, unde vei găsi imaginea de mai jos şi foloseşte mouse-ul şi săgeţile pentru a naviga pe suprafaţa ei şi pentru a o mări. Programul Flash este necesar, aşa că nu va funcţiona pe iPad sau iPhone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici