- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (08.07.2014, 18:11)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum ar putea oamenii să iasă din comă
Un buton declanşator de "pornire - oprire", care poate activa sau dezactiva starea de conştienţă a oamenilor, a fost descoperit în creier de o echipă de cercetători din Statele Unite, care speră astfel să ajute pacienţii în stare vegetativă să îşi revină din comă.
Urmărește
1179 afișări
Cum ar putea oamenii să iasă din comă (Imagine: Shutterstock)
Medicul Mohamad Koubeissi şi echipa sa de cercetători de la Universitatea George Washington au studiat o pacientă cu epilepsie şi au descoperit că impulsurile electrice aplicate într-o anume regiune a creierului au făcut pacienta "să adoarmă" în mai multe rânduri, potrivit dailymail.co.uk.
Întreruperea stimulării creierului a scos ulterior pacienta din starea vegetativă, fără ca aceasta să îşi mai amintească nimic din ceea ce tocmai se întâmplase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Descoperirea acestui buton declanşator, după cum se precizează în studiul publicat în revista New Scientist, s-ar putea dovedi extrem de utilă în anumite domenii ale medicinei, care studiază creierul şi ce anume se întâmplă la nivel cerebral în timpul intrării în comă.
În testul clinic, cercetătorii au utilizat stimularea cerebrală cu frecvenţă joasă pentru a încerca să reducă intensitatea convulsiilor din timpul crizelor de epilepsie.
Mohamad Koubeissi, care a condus experimentul, a descoperit că stimularea cu frecvenţă joasă a redus convulsiile pacienţilor cu epilepsie în 92% dintre cazuri, fără afectarea memoriei.
"Este vorba despre un test clinic inovator, care îşi propune să identifice modalităţile de a reduce convulsiile pacienţilor cu epilepsie localizată în lobul temporal, care nu poate fi tratată cu mijloace medicale, expuşi riscului de declin al memoriei prin extirparea chirurgicală a lobului temporal", a spus Mohamad Koubeissi.
Cu toate acestea, când cercetătorii au aplicat impulsuri electrice cu frecvenţă înaltă, aceştia au descoperit efectul fascinant de "pornire - oprire".
Când cercetătorii au stimulat claustrul unei paciente în vârstă de 54 de ani, adică lama de substanţă nervoasă cenuşie din partea inferioară a creierului central, aceştia au descoperit că aceasta şi-a pierdut cunoştinţa.
În urma acestui proces, pacienta nu mai răspundea la comenzi şi se uita în gol, iar ritmul respiraţiei încetinise.
După ce stimularea claustrului a încetat, pacienta şi-a recăpătat cunoştinţa şi nu şi-a amintit nimic din ceea ce tocmai se întâmplase.
Timp de două zile, de fiecare dată când claustrul era stimulat, se întâmpla acelaşi lucru - iar un studiu complementar a confirmat că nu era vorba doar despre un efect secundar al convulsiei.
Acest lucru ar putea însemna că în cazul persoanelor captive în stări inferioare ale conştiinţei, cum ar fi persoanele în comă, regiunea claustrului ar putea fi stimulată pentru recăpătarea stării conştiente.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe