- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.04.2013, 16:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum îmbătrâneşti fără să îţi dai seama: 7 obiceiuri care îţi fură din tinereţe
Vârsta reală ar trebui să fie reprezentată de cât de activi şi prezenţi suntem, fizic şi spiritual, nu prin numărul de lumânări care se adună în fiecare an pe tort, dar există şi factori concreţi care ne îmbătrânesc.
Urmărește
3582 afișări
Cum îmbătrâneşti fără să îţi dai seama: Obiceiurile care îţi fură din tinereţe (Imagine: Shutterstock)
- Faţa de pernă
Potrivit experţilor, perna îţi poate lua umiditatea din corp, ceea ce în timp poate duce la îmbătrânirea pielii. Mai rău, perna poate lăsa riduri şi alte urme pe faţă, problemă care poate fi împiedicată prin folosirea unei feţe din mătase. Mătasea conţine aminoacizi care sunt foarte similari celor prezenţi în cremele hidratante, scrie Huffington Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
- Zâmbetul
Zâmbetul, la fel ca alte microexpresii faciale, poate produce mai multe riduri şi linii fine. Pielea îşi pierde din flexibilitate odată cu trecerea anilor şi nu mai are aceeaşi capacitate de a reveni la loc după întinderea din timpul zâmbetului. De aceea, crestăturile care se formează sub piele de la acţiunea muşchilor faciali pot deveni permanente când îmbătrâneşti.
- Instalaţiile centrale de încălzire şi de aer condiţionat
Mediile cu un nivel scăzut de umiditate, precum cele create de încălzirea centrală şi de aerul condiţionat, pot duce la uscarea pielii. Şi, deşi pielea uscată nu cauzează riduri, le face mai pronunţate pe cele existente.
- Consumul băuturilor direct din sticlă sau cu paiul
Ca orice mişcare de muşchi repetată, procesul de a bea din sticlă sau cu paiul poate duce la formarea de linii fine sau de riduri în jurul gurii. Deşi crema de faţă poate fi utilă, dermatologii le recomandă celor care sunt predispuşi la formarea de riduri să evite cu totul paiele de băut.
- Privitul la televizor
Un studiu din 2011 realizat de cercetători din Australia arată că după vârsta de 25 de ani fiecare oră de privit la televizor scurtează viaţa cu 21,8 minute.
- Zahărul
În afară de influenţa nedorită asupra taliei, alimentele dulci pot dăuna colagenului şi elastinei necesare pentru a păstra pielea catifelată şi tânără. Sfatul specialiştilor este ca mâncarea cu mult zahăr să fie înlocuită cu carbohidraţi cu puţine zaharuri, cum ar fi cerealele integrale, pentru că organismul le procesează mai lent, limitând pierderea de colagen şi elastină.
- Refularea sentimentelor
Studii efectuate în acest sens arată că refuzul de a exprima propriile sentimente şi opinii creşte predispunerea spre o moarte timpurie de patru ori mai mult decât în cazul persoanelor care spun ce au pe suflet.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Cum poţi îndepărta efectele îmbătrânirii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian