- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (10.10.2012, 17:28)
- Irina Tacu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte sau spune adevărul. Paşii pentru a descifra limbajul nonverbal - VIDEO
Domeniu de eternă fascinaţie pentru oamenii de ştiinţă şi subiect pentru filme şi seriale de succes, comunicarea nonverbală poate fi înţeleasă de oricine, începând prin a urma câţiva paşi simpli.
Urmărește
5222 afișări
Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte sau spune adevărul. Paşii pentru a descifra limbajul nonverbal (Imagine: Shutterstock)
În serialul american de succes "Lie to Me", profesorul Cal Lightman (interpretat de Tim Roth), împreună cu studenţii şi colegii lui, îşi dedică viaţa studiului asupra semnificaţiei expresiilor faciale şi a modului în care acestea corespund unor anumite emoţii. Descifrarea acestor expresii reprezintă un pas important în înţelegerea emoţiilor din spatele lor şi, implicit, în recunoaşterea unei minciuni.
Personajul principal al serialului este inspirat de celebrul profesor Paul Ekman, a cărui muncă de cercetare are ca obiectiv decodificarea emoţiilor prin "citirea" microexpresiilor faciale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Editorii de la Huffington Post au realizat o listă cu şapte puncte-cheie de luat în calcul pentru "a citi" emoţiile unei persoane şi pentru a detecta o minciună:
-
Studiază microexpresiile faciale. Sunt uşor de citit şi există mai multe resurse care te pot învăţa să le interpretezi în doar câteva ore, cum ar fi chiar site-ul personal al lui Ekman.
-
Limbajul nonverbal este esenţial. Acordă o atenţie specială picioarelor interlocutorului. Joe Navaro, un fost interogator FBI, a menţionat în cartea lui, "What Every Body Knows", că primele lucruri pe care le verificau în calitate de interogatori erau picioarele. Orientarea acestora spre exterior ar putea însemna că persoana respectivă vrea să plece, în vreme ce picioarele aşezate confortabil ar putea arăta că vrea să rămână.
-
Ascultă cu atenţie. Ceea ce spune interlocutorul şi felul în care o spune nu se potrivesc de fiecare dată. Este uşor să spui ceva diferit de ceea ce vrei să spui de fapt, dar felul în care o spunem ne dă adesea de gol adevărata intenţie.
-
Investighează, dar urmează-ţi instinctul. Prima ta impresie, care apare înainte ca raţiunea să intervină şi să tulbure apele, este valoroasă. Ia mereu în considerare felul în care te-ai simţit la prima vedere a situaţiei. Chiar dacă până la urmă nu vei rămâne la impresia respectivă, se poate dovedi o informaţie esenţială.
-
Interesează-te de o a doua opinie. Varianta logică ar fi un prieten. De multe ori, când suntem implicaţi într-o situaţie, nu mai observăm faptele evidente. Părerea cuiva în care ai încredere şi care nu e direct implicat în caz poate fi un aspect hotărâtor.
-
Recunoaşte-ţi limitele. Puterea de observaţie este la cel mai scăzut nivel atunci când eşti obosit. Conştientizează când eşti obosit şi alege să continui într-un moment mai potrivit.
-
Menţine-ţi mintea şi spiritul ascuţite. Lucrează-ţi corpul, formează-ţi o alimentaţie corectă şi adaugă la dieta ta suplimente care pot ajuta memoria şi puterea de concentrare.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: MISTERUL ansamblului megalitic STONEHENGE. Britanicii au descoperit ce ascundeau pietrele preistorice - FOTO
Citește și: Topul celor mai toxice telefoane mobile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20