- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.06.2011, 18:07)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum previn magneţii infarctele
Magneţii ar putea preveni producerea infarctelor, deoarece sunt la fel de eficienţi ca aspirina în ceea ce priveşte scăderea vâscozităţii sangvine, potrivit unui studiu recent publicat în Statele Unite.
Urmărește
1320 afișări
Cum previn magneţii infarctele (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii de la Universitatea Temple din statul american Michigan au construit un dispozitiv care utilizează magneţi pentru a scădea vâscozitatea carburanţilor şi consideră că un dispozitiv similar ar putea avea acelaşi efect asupra sângelui uman, informează dailymail.co.uk.
Profesorul Ronhjia Tao este unul dintre primii cercetători care au folosit câmpurile electrice şi magnetice pentru a scădea gradul de vâscozitate a combustibililor, în 2008. El consideră că acest dispozitiv ar putea să acţioneze de o manieră similară asupra sistemului circulator uman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Deoarece celulele roşii din sânge conţin fier, cercetătorii americani au putut să reducă gradul de vâscozitate (rezistenţa la curgere) sangvină cu 20 - 30%, după ce pacienţii au fost supuşi timp de un minut unui câmp magnetic. Intensitatea acestui flux magnetic a fost de 1,3 Telsa, aceeaşi intensitate folosită de un dispozitiv RMN.
După ce au testat numeroase probe de sânge în laborator, savanţii americani au descoperit faptul că fluxul magnetic polarizează celulele roşii, făcându-le să se grupeze în lanţuri mici, facilitând curgerea sângelui.
Aceste lanţuri sunt mai mari decât o celulă individuală şi se orientează spre centrul fluxului sangvin, reducând frecarea de pereţii vaselor de sânge. În acest fel se reduce vâscozitatea sângelui, iar acesta circulă mai repede.
După oprirea aparatului care producea acel câmp magnetic, vâscozitatea sangvină a revenit treptat la valoarea iniţială, pe parcursul câtorva ore.
Medicamentele, precum aspirina, reprezintă singura metodă cunoscută de medici până în prezent pentru a scădea vâscozitatea sangvină. Aceste medicamente produc însă uneori efecte secundare nedorite.
Studiul cercetătorilor americani a fost publicat în revista medicală Physical Review E.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe