- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (13.05.2013, 14:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum să slăbeşti în 7 minute: Antrenamentul pentru care ai nevoie de un scaun, un perete şi durere ca să obţii rezultate - FOTO
Un nou program de antrenament dezvoltat de oamenii de ştiinţă presupune folosirea unui scaun, a unui perete şi a şapte minute pentru a da rezultate, dar şi un nivel foarte ridicat de durere pentru a culege roadele în modul dorit.
Urmărește
19427 afișări
Cum să slăbeşti în 7 minute: Antrenamentul pentru care ai nevoie de un scaun, un perete şi durere ca să obţii rezultate - FOTO (Imagine: Hepta)
Planul de exerciţii fizice de şapte minute a rezultat ca având la fel de multe beneficii ca o sesiune lungă de alergat şi de ridicare de greutăţi, scrie Daily Mail.
Deşi programul presupune o perioadă scurtă de timp, oamenii de ştiinţă spun că trebuie să ajungi la un nivel ridicat de durere în timpul executării pentru ca rezultatele să fie într-adevăr eficiente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Articolul, intitulat "Antrenament de înaltă intensitate ce foloseşte greutatea corporală: rezultate maxime cu investiţie minimă", evidenţiază 12 exerciţii care folosesc greutatea corpului uman pentru depunerea în şapte minute a unui nivel de efort echivalent cu cel depus în timpul unei sesiuni de alergat şi de ridicat de greutăţi.
"Există dovezi clare că antrenamentele de mare intensitate furnizează multe dintre benficiile programelor de fitness de rezistenţă prelungită, dar într-un timp mult mai scurt", a declarat Chris Jordan pentru the New York Times, director de fiziologie de exerciţii şi co-autor al articolului în cauză, a cărui ilustraţie conţine etapele exacte de antrenament:
Potrivit unor cercetări anterioare, doar câteva minute de antrenament de o intensitate apropiată de capacitatea maximă produc schimbări moleculare în cadrul muşchilor comparabile cu cele rezultate după câteva ore de alergat sau mers cu bicicleta.
Exerciţiile pe un interval definit, pe de altă parte, implică alternarea programelor, din moment ce, pentru a primi beneficii maxime, activitatea extrem de intensă trebuie să fie alternată cu scurte perioade de recuperare.
Astfel, programul prezentat în articol presupune câte 10 secunde de recuperare între exerciţii. În timpul fiecărui set, muşchii care nu sunt supuşi la efort au un moment de respiro, ceea ce înseamnă că ordinea exerciţiilor este foarte importantă.
În plus, exerciţiile ar trebui executate într-o succesiune foarte rapidă, acordând 30 de secunde pentru fiecare. Pentru ca beneficiile obţinute să fie maxime, nivelul de intensitate trebuie să ajungă la 8, pe o scară de la 1 la 10, cele şapte minute fiind concepute pentru a provoca durere.
Citeşte şi:
GAPS, dieta care vindecă stomacul şi mintea
Citeşte şi:
DIETA minune: Cum să te menţii în formă pentru totdeauna cu antrenamentul de 24 de minute - FOTO
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe