- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (22.08.2012, 17:58)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt
Cercetătorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Substanţa reuşeşte să potolească foamea tuturor celor care o consumă până şi în cantităţi mici.
Urmărește
1298 afișări
Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt (Imagine: Shutterstock)
Dr. Carsten Huettermann, reprezentant al unei firme germane a explicat Societăţii Chimice din Philadelphia că testele desfăşurate împreună cu echipa sa au demonstrat cum voluntarii se simt sătui după consumarea unor porţii mici din diverse alimente care conţin substanţa SATISFIT-LTG.
Aditivul alimentar este o nouă versiune a unei substanţe denumite celuloză metilică care este folosită, de peste 50 de ani, drept agent de afânare în diverse alimente precum mâncărurile congelate sau produsele de patiserie, conform Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Celuloza metilică este sub forma unui praf alb care se poate dizolva în apă caldă şi se transformă într-un gel, acesta acţionând precum un lipici între ingredientele alimentare. Forma iniţială a celulozei metilice trece prea repede prin stomac, însă noul aditiv se transformă în gel, în urma expunerii la temperatura corpului reuşind să rămână în stomac pentru o bună perioadă până a ajunge în intestinul subţire, explică dr. Carsten Huettermann.
„Acest ingredient ar putea face consumatorul să se simtă sătul chiar şi dacă acesta a mâncat destul de puţin. Datorită acestei senzaţii nu va mai simţi nevoia să mănânce mai mult. În primul nostru studiu am observat că au fost consumate mai puţine calorii la cea de-a doua masă, asta după consumarea produsului nostru. Următorul nostru pas este să identificăm cum ar putea acţiona acest mecanism alimentar asupra pierderii în greutate”, a declarat Huettermann.
Momentan, SATISFIT-LTG este gândit pentru a fi integrat în alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adăugat că studiile vor continua.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe