Curry-ul poate distruge celulele canceroase

O substanţă din condimentul curry, curcuminul, despre care s-a demonstrat deja că poate ajuta la tratarea artritei şi chiar a demenţei, poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat British Journal of Cancer, informează bbc.co.uk.

Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului Curry-ul poate distruge celulele canceroase

Curry-ul poate distruge celulele canceroase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ingredientul cheie al acestui condiment, care ajută şi la prevenirea unor boli precum Alzheimer sau demenţa, este curcuminul, un component al turmenicului. Turmenicul este extras din rădăcina plantei Curcuma longa, din aceeaşi familie cu ghimbirul, care poate fi găsită în stare sălbatică în munţii Himalaya.

Mirodenia este utilizată la prepararea multor feluri de mâncare indiană şi ca agent colorant în mâncărurile vestice. Curcuminul are efecte antioxidante, anti-inflamatorii şi anticancerigene, conform unor studii realizate anterior, dar cercetătorii încă mai studiază calităţile acestui pigment.

În urma unor noi teste efectuate de o echipă de cercetători de la Cork Cancer Research Centre, s-a demonstrat că substanţa poate distruge celulele canceroase cultivate în laborator, încă din primele 24 de ore de la administrare. Mai precis, celulele au început să se autodigere după ce curcuminul a declanşat un semnal de autodistrugere a acestora.

Specialiştii sunt de părere că descoperirea poate fi un pas înainte în conceperea unor noi tratamente anticancer mai eficace, în special împotriva cancerului esofagian.

Rata cazurilor de cancer esofagian a crescut cu peste 50% din anii '70 şi până în prezent, iar acest lucru pare a fi asociat cu creşterea ratei obezităţii, a consumului de alcool, dar şi a numărului de cazuri de boală de reflux gastroesofagian, astfel încât noua descoperire este foarte importantă pentru prevenirea maladiei.

Anual, numai în Marea Britanie, circa 7.800 de persoane sunt diagnosticare cu cancer esofagian. Boala se numără printre cele şase cele mai comune cancere letale şi este la originea a circa 5% din decesele provocate de cancer în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune