- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (26.11.2016, 23:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce este bine să dormim pe partea stângă?
Dormitul pe partea stângă este benefic pentru sănătatea oamenilor, deoarece această poziţie facilitează funcţionarea organelor interne şi a circulaţiei sanguine, scrie Descoperă.
Urmărește
8812 afișări
De ce este bine să dormim pe partea stângă?
Iată alte cinci beneficii ale dormitului pe partea stângă:
1. Poziţia permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat
Medicul Douillard explică faptul că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie să fie transmise către partea stângă a corpului.
2. Structura anatomică
Medicul Douillard explică faptul că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie să fie transmise către partea stângă a corpului.
2. Structura anatomică
Când vine vorba de digestie, dormitul pe partea stângă este mai bun decât pe dreapta, dintr-un motiv simplu, cel al gravitaţiei. Mai precis, întins pe partea stângă, corpul permite resturilor de mâncare să coboare din intestinul gros în colon. Dormitul pe partea stângă permite stomacului şi pancreasului să stea în mod natural (stomacul este pe partea stânga al corpului) şi să elimine enzime şi suc gastric. Este recomandată odihna de 10 minute pe partea stângă, după masă, pentru îmbunătăţirea digestiei.
3.Beneficii pentru inimă
Studiile au confirmat că 80% din muşchii inimii sunt localizaţi pe partea stângă, dormitul pe partea stângă îmbunătăţeşte şi uşurează efortul depus de inimă.
4. Somnul de după-miază
După o cină copioasă, recomandată este odihna pe partea stângă pentru îmbunătăţirea digestiei. Astfel, trezitul nu va mai fi atât de greu.
5. O splină sănătoasă
Splina se află pe partea stângă a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stângă facilitează mobilitatea lichidului către splină.
Citeşte şi: Cum poţi trece de Lock Screen-ul telefoanelor iPhone 6 şi iPhone 7 fără să ştii parola - VIDEO
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe