- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (26.11.2016, 23:07)
De ce este bine să dormim pe partea stângă?
Dormitul pe partea stângă este benefic pentru sănătatea oamenilor, deoarece această poziţie facilitează funcţionarea organelor interne şi a circulaţiei sanguine, scrie Descoperă.
Urmărește
8914 afișări
De ce este bine să dormim pe partea stângă?
Iată alte cinci beneficii ale dormitului pe partea stângă:
1. Poziţia permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat
Medicul Douillard explică faptul că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie să fie transmise către partea stângă a corpului.
2. Structura anatomică
Medicul Douillard explică faptul că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie să fie transmise către partea stângă a corpului.
2. Structura anatomică
Când vine vorba de digestie, dormitul pe partea stângă este mai bun decât pe dreapta, dintr-un motiv simplu, cel al gravitaţiei. Mai precis, întins pe partea stângă, corpul permite resturilor de mâncare să coboare din intestinul gros în colon. Dormitul pe partea stângă permite stomacului şi pancreasului să stea în mod natural (stomacul este pe partea stânga al corpului) şi să elimine enzime şi suc gastric. Este recomandată odihna de 10 minute pe partea stângă, după masă, pentru îmbunătăţirea digestiei.
3.Beneficii pentru inimă
Studiile au confirmat că 80% din muşchii inimii sunt localizaţi pe partea stângă, dormitul pe partea stângă îmbunătăţeşte şi uşurează efortul depus de inimă.
4. Somnul de după-miază
După o cină copioasă, recomandată este odihna pe partea stângă pentru îmbunătăţirea digestiei. Astfel, trezitul nu va mai fi atât de greu.
5. O splină sănătoasă
Splina se află pe partea stângă a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stângă facilitează mobilitatea lichidului către splină.
Citeşte şi: Cum poţi trece de Lock Screen-ul telefoanelor iPhone 6 şi iPhone 7 fără să ştii parola - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe