- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PRAGA, (28.06.2011, 16:26)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce înşală bărbaţii. Cercetătorii spun că "aşchia nu sare departe de trunchi"
Infidelitatea este o chestiune genetică, iar probabilitatea ca un bărbat să îşi înşele soţia este mai mare dacă tatăl acestuia a fost infidel, potrivit studiului unor cercetători cehi.
Urmărește
2054 afișări
De ce înşală bărbaţii. Cercetătorii spun că "aşchia nu sare departe de trunchi" (Imagine: Shutterstock)
Potrivit acestei cercetări, infidelitatea este genetică, cel puţin în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, informează dailymail.co.uk.
Studiul, care confirmă vechiul proverb "aşchia nu sare departe de trunchi", a stabilit că, deşi atât femeile, cât şi bărbaţii au aventuri extraconjugale, bărbaţii prezintă mai multe probabilităţi să fie infideli dacă taţii lor au fost infideli în timpul copilăriei şi adolescenţei lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Jan Havlicek, de la Universitatea Carolină/ Univerzita Karlova din Praga, coordonatorul acestui studiu, a declarat, la o conferinţă a European Human Behaviour and Evolution Association, că fetele nu sunt afectate în aceeaşi măsură de infidelitatea mamelor.
Havlicek a spus că băieţii cresc observând în lumea din jurul lor ceea ce este potrivit, dar şi ceea ce pot face greşit fără a suporta consecinţe. Taţii lor au fost un exemplu evident pentru un comportament bun sau rău.
La studiu au participat 86 de cupluri. Cercetătorii i-au chestionat individual pe bărbaţi şi pe femei în legătură cu atitudinile faţă de sex, istoricul familiei şi infidelităţile lor.
Martie Hasleton, psiholog la University of California din Los Angeles, spune că faptul că fiicele nu par la fel de influenţate, comparativ cu băieţii, de infidelitatea paternă are o explicaţie genetică. Ea spune că taţii chipeşi prezintă probabilităţi mari de a avea fii frumoşi, iar aceştia au mai multe oportunităţi să înşele. Totuşi, fiicele atractive născute de mame atractive se comportă diferit. "Fetele mai atractive nu prezintă atât de mari probabilităţi de a fi infidele - probabil că îşi vor căuta de la început un partener cu calităţi mai înalte", explică aceasta.
Femeile şi bărbaţii caută lucruri diferite la o relaţie, deci îşi folosesc aspectul fizic plăcut în moduri diferite - bărbaţii, pentru o variaţie sexuală, iar femeile, pentru a găsi cel mai bun partener posibil, dar şi un tată potrivit pentru copiii lor.
Studiul ceh subliniază ideea că aventurile bărbaţilor sunt mai motivate sexual decât cele ale femeilor.
Havlicek şi echipa sa au descoperit că probabilitatea ca un bărbat să fie infidel pentru că şi tatăl său a fost infidel nu este influenţată de gradul de satisfacţie din relaţia sa. Bărbaţii tind să aibă aventuri pentru că vor sex şi un număr mai mare de partenere sexuale/ parteneri sexuali şi nu pentru că s-au săturat de soţii, spune cercetătorul.
Totuşi, femeile prezintă probabilităţi mai mari de a înşela dacă sunt nefericite în anumite aspecte ale relaţiei lor. Havlicek este de părere că femeile se implică în aventuri pentru a-şi găsi un nou partener.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe