- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (11.02.2013, 11:51)
- Andrei Constantinescu
Dependenţi de tehnologie? Cât de des ne verificăm telefonul mobil în fiecare zi
Telefonul mobil reprezintă un obiect foarte important în viaţa fiecărei persoane. Potrivit unui studiu comandat de producătorul finlandez Nokia, telefoanele mobile au devenit un accesoriu care creează dependenţă pentru utilizatori.
Urmărește
1507 afișări
Dependenţi de tehnologie? Cât de des ne verificăm telefonul mobil în fiecare zi (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
Persoanele care folosesc telefoane mobile, indiferent că acestea sunt smartphone-uri sau alte tipuri, îşi verifică gadget-urile la un interval de şase minute şi jumătate, conform studiului citat de publicaţia britanică Daily Mail.
Cu excepţia apelurilor date de pe telefoane, aceste dispozitive sunt verificate zilnic de 150 de ori de un utilizator, printre sarcinile îndeplinite pe telefon fiind regăsite activităţi precum: schimbul de SMS-uri, e-mail-uri şi ascultatul muzicii.
Chiar şi persoanele care nu dispun de un telefon inteligent îşi verifică aparatele destul de des, notează sursa citată. Tomi Ahonen, analist pe sectorul telefoniei mobile, a notat pe blogul său că persoanele care deţin telefoane primesc şi dau zilnic circa 22 de apeluri, 23 de SMS-uri şi verifică ceasul de aproximativ 18 ori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Conform analistului, setarea unei alarme pe telefon, jocurile, schimbatul melodiilor sau utilizarea camerei foto sunt activităţi care intră de asemenea în categoria verificărilor pe care fiecare utilizator le face zilnic.
Analiza efectuată de Toni Ahonen vine după ce un alt raport a concluzionat faptul că verificatul prea des al telefonului mobil poate distruge relaţiile dintre oameni.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria