- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.07.2010, 08:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Depresia creşte riscul apariţiei demenţei
Inflamarea ţesutului din creier, prezentă în cazul stărilor de anxietate, grăbeşte şi favorizează apariţia bolii degenerative a creierului, susţin cercetătorii.
Urmărește
53 afișări
Depresia creşte riscul apariţiei demenţei (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)
Cercetătorii de la o universitate americană din Massachusetts susţin că persoanele care sunt diagnosticate cu depresie sau stări de anxietate prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de demenţă, relatează BBC.
Potrivit cercetătorilor, practic, inflamarea ţesutului din creier, prezentă în cazul depresiei, grăbeşte şi favorizează apariţia demenţei, boală degenerativă a creierului.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat 949 de vârstnici pe o perioadă de 17 ani, observându-se că demenţa s-a instalat mai ales în cazul depresivilor. Potrivit experţilor, până la sfârşitul monitorizării, 164 dintre participanţii la studiu aveau deja diagnosticul de demenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
-
Supravieţuitorii prăbuşirii avionului Azerbaijan Airlines povestesc momentele terifiante. Zulfugar Asadov, însoţitor de bord: „Au fost trei bubuituri”
Citeşte mai multe despre riscul apariţiei demenţei pe www.gandul.info.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe