- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (04.02.2015, 15:44)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputaţii britanici au autorizat fertilizările in vitro bazate pe ADN prelevat de la trei părinţi
Deputaţii britanici s-au pronunţat marţi în favoarea unei tehnici de fertilizare in vitro "cu 3 ADN-uri", care permite evitarea transmiterii unor maladii ereditare incurabile, dar care ar fi, potrivit criticilor săi, o primă etapă spre "fabricarea de bebeluşi la comandă".
Urmărește
202 afișări
Deputaţii britanici au autorizat fertilizările in vitro bazate pe ADN prelevat de la trei părinţi (Imagine: Shutterstock)
După o oră şi jumătate de dezbateri, deputaţii din Camera Comunelor au votat cu 382 de voturi "pentru" şi cu 128 de voturi "împotrivă" în favoarea acestei tehnici de fertilizare in vitro (FIV) cu înlocuire mitocondrială, care deschide calea spre conceperea de bebeluşi pe baza ADN-ului recoltat de la trei persoane - un tată, o mamă şi un donator (de sex feminin), potrivit fr.news.yahoo.com.
Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a autorizat o astfel de tehnică, ce deschide drumul spre o premieră medicală, în ciuda controverselor pe care ea le generează, mai ales în rândul mediilor religioase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În principiu, metoda constă în retragerea din ovulul mamei a mitocondriei, care acţionează ca furnizor de energie în interiorul unei celule, atunci când aceasta conţin afecţiuni ereditare, şi înlocuirea ei cu mitocondria sănătoasă recoltată de la o altă femeie.
ADN-ul mitocondrial este diferit de ADN-ul conţinut în nucleul unei celule şi nu are nicio incidenţă în ceea ce priveşte transmiterea caracterelor genetice precum culoarea ochilor, aspectul fizic şi trăsăturile de personalitate.
În schimb, o mitocondrie defectuoasă poate să genereze afecţiuni cardiace şi hepatice sau maladii precum miopatie şi diabet.
Maladiile mitocondriale afectează aproximativ un copil din 6.500 pe plan mondial.
Niciun consemn de vot nu a fost dat în Camera Comunelor, însă premierul britanic David Cameron a anunţat că urma să voteze în favoarea acestei tehnici, adăugând totuşi că acest lucru nu înseamnă că deputaţii "se joacă de-a Dumnezeu".
În schimb, deputatul conservator Jacob Rees-Mogg a anunţat într-un interviu pentru BBC că urma să voteze împotriva iniţiativei.
"Pentru moment, limita este clară, bebeluşii nu pot fi modificaţi genetic. Dar, odată ce se va decide că va fi posibil, chiar şi doar pentru un număr mic de gene, vom opera o schimbare foarte profundă", a spus el.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe