Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut au ajuns la următoarea concluzie: cu cât usturoiul se află într-o stare mai naturală, cu atât este mai eficient pentru sănătate.
Atât usturoiul întreg, cât şi cel sub formă de mujdei au efecte cardioprotective şi, în cazul unui atac de cord, permit o recuperare mai bună şi mai eficientă a inimii. Aceste lucruri se datorează şi hidrogenului sulfurat conţinut în usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
Pudra de usturoi, pe de altă parte, nu este un adevarat substitut al usturoiului proaspăt. Ea nu conţine toate proprietăţile usturoiului întreg şi nici măcar aroma puternică a acestuia. De fapt, pudra este obţinută prin uscarea şi pisarea usturoiului şi, uneori, pentru un plus de aromă, îi sunt adăugate anumite ingrediente artificiale.
Citeşte mai multe despre beneficiile usturoiului pe www.csid.ro