- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (07.07.2014, 16:19)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire inedită în Antarctica: Nevertebrate care pot să supravieţuiască în spaţiu
O nouă specie de nevertebrate microscopice extrem de rezistente, care pot să supravieţuiască în condiţii foarte vitrege, inclusiv în spaţiu, a fost descoperită în Antarctica.
Urmărește
24494 afișări
Descoperire inedită în Antarctica: Nevertebrate care pot să supravieţuiască în spaţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Noua specie, denumită "urs de apă", face parte din familia Tardigradelor, şi a fost descoperită în timpul unei expediţii ştiinţifice în Victoria Land, o regiune din Antarctica, informează dailymail.co.uk.
Multe dintre aceste vieţuitoare, care nu depăşeau în lungime o jumătate de milimetru, trăiau în coloniile de muşchi şi licheni dintr-un crater creat de gheţari străvechi.
Membrii din familia Tardigradelor au fost descoperiţi anterior la altitudini mari din zone montane, în zone deşertice extrem de fierbinţi şi la adâncimi impresionante pe fundurile oceanelor, dar niciodată până acum în Antarctica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Aceste vieţuitoare sunt extrem de rezistente şi au reuşit să supravieţuiască inclusiv atunci când, în cadrul unui experiment, au fost expuse mediului ostil din spaţiul cosmic.
"Ursul de apă" este singura vieţuitoare cunoscută până acum de savanţi care poate să supravieţuiască vidului din spaţiu. El a fost testat, de asemenea, la temperaturi scăzute extreme, temperaturi ridicate peste punctul de fierbere al apei, presiuni ridicate, deshidratare, otravă şi radioactivitate.
Acest animal microscopic, răspândit la scară planetară, trăieşte în muşchi şi licheni şi se hrăneşte cu celule de plante sau cu nevertebrate mici.
Sandra McInnes, cercetătoare la British Antarctic Survey, care a contribuit la validarea descoperirii, a declarat: "La microscop, aceste animale au un mers foarte încet şi seamănă cu nişte urşi care păşesc încet. Au patru perechi de picioare, însă nu pot să pună jos picioarele din spate şi se arcuiesc pentru a ajunge la diverse surse de hrană. Gura în formă de con are un mic orificiu în mijloc, prin care trece hrana. Animalul are şi doi ochi care sunt sensibili la lumină. Muşchii îi ajută să îşi mişte ghearele la fel ca palmele umane. Seamănă cu un armadillo".
"Au fost testaţi în spaţiu, în azot lichid, puşi la presiuni mari şi aruncaţi în substanţe chimice foarte toxice, dar ei au rezistat şi erau foarte bine după ce au fost spălaţi cu apă. Oamenii de ştiinţă chiar au obţinut pui din exemplarele trimise în spaţiu în cadrul misiunilor organizate de agenţiile spaţiale din Europa şi America", a adăugat ea.
Exemplarele din noua specie - care au o culoare roşu-portocaliu, prezintă un fel de perniţe în spatele ghearelor şi un model distinct de fire de păr dispuse pe corp - au fost descoperite de cercetătorul italian Robert Guidetti, profesor la Universitatea Modena şi Reggio Emilia.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe