- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (16.10.2012, 13:31)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DESCOPERIRE INEDITĂ: O planetă are un sistem solar UNIC. Două dintre stelele ei orbitează în jurul celorlalte două
O planetă al cărei cer este luminat de patru stele - primul sistem solar de acest tip observat până în prezent - a fost descoperită de o echipă internaţională de astronomi.
Urmărește
1185 afișări
DESCOPERIRE INEDITĂ: O planetă are un sistem solar UNIC. Două dintre stelele ei orbitează în jurul celorlalte două (Imagine: www.nasa.gov)
Planeta, denumită PH1, situată la aproape 5.000 de ani lumină de Terra (un an lumină echivalează cu 9.461 miliarde de kilometri), orbitează în jurul a două stele, iar celelalte două stele se învârt în jurul acestora.
Doar şase planete sunt cunoscute până în prezent pentru faptul că orbitează în jurul a două stele, însă în cazul lor, nicio altă stea nu orbitează în jurul acelor sisteme solare, afirmă astronomii.
Noul sistem planetar dublu circumbinar a fost descoperit iniţial de doi astronomi amatori americani, Kian Jek şi Robert Gagliano, care au folosit site-ul Planethunters.org.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Astronomii profesionişti americani şi britanici au efectuat apoi observaţii şi măsurători cu telescopul Keck, situat pe muntele Mauna Kea din Hawaii.
"Planetele circumbinare reprezintă tot ce este extrem în ceea ce ţine de formaţiunile planetare", a spus Meg Schwamb, cercetătoare la Universitatea Yale din Statele Unite, principalul autor al acestui studiu, caree a fost prezentat la conferinţa anuală organizată de departamentul de planetologie al American Astronomical Society, în oraşul Reno, din statul american Nevada.
Această descoperire a fost anunţată online pe site-ul arXiv.org şi va fi publicată în Astrophysical Journal.
PH1, o planetă gazoasă uriaşă de mărimea lui Neptun şi de circa şase ori mai mare decât Terra, se învârte în jurul a două stele - care au masele de 1,5, respectiv 0,41 din masa Soarelui - într-un interval de 138 de zile.
Celelalte două stele evoluează în jurul acestui sistem planetar la o distanţă de circa 1.000 de ori mai mare faţă de distanţa dintre Terra şi Soare.
Site-ul Planethunters.org a fost creat în 2010 pentru a-i încuraja pe astronomii amatori să identifice exoplanete - planetele situate în afara sistemului nostru solar - cu ajutorul datelor colectate de telescopul spaţial american Kepler.
Kepler, lansat în martie 2009, are drept obiectiv căutarea de exoplanete asemănătoare Terrei, pe orbita din jurul altor stele.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe