- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (27.09.2012, 14:42)
- Irina Tacu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire inedită: O statuie budistă găsită în 1938 de o expediţie nazistă era făcută dintr-un meteorit rar
Un grup de cercetători germani a făcut uimitoarea descoperire că o statuie budistă veche de o mie de ani, găsită prima dată de o expediţie nazistă în 1938, a fost realizată dintr-un meteorit rar.
Urmărește
1436 afișări
Descoperire inedită: O statuie budistă găsită în 1938 de o expediţie nazistă era făcută dintr-un meteorit rar (Imagine: Daily Mail)
Înaltă de 24 de centimetri şi cântărind 10 kilograme, statuia îl înfăţişează pe zeul Vaisravana, informează Daily Mail. Potrivit cercetătorilor germani, care au publicat descoperirea în jurnalul Meteoritics and Planetary Science, sculptura neobişnuită a fost construită în întregime din ataxit, o clasă rară de meteorit din fier cu un nivel ridicat de nichel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Ion Cristoiu: Presa care zbiară
-
Creştere de aproape 2% pentru Bursa de la Bucureşti în prima şedinţă de tranzacţionare din an. Aprecieri pe Transelectrica (3,7%), BRD SocGen (2,8%), Petrom (2,6%) şi Banca Transilvania (2,6%)
Denumită "Omul de fier" (Iron Man), "statuia a fost cioplită din meteoritul Chinga, cel care s-a prăbuşit în zona graniţei dintre Siberia şi Mongolia în urmă cu aproximativ 15.000 de ani", a spus Dr. Elmar Buchner de la Universitatea Stuttgart, cel care a descoperit originea materialului.
"În vreme ce primele reziduuri au fost oficial descoperite în 1913 de căutători de aur, suntem de părere că acest fragment de meteorit în particular a fost colectat cu multe secole înainte", a adăugat Buchner. Din ataxit este făcut şi cel mai mare meteorit cunoscut vreodată, meteoritul Hoba din Namibia, acesta cântărind peste 60 de tone.
Considerat reprezentarea unui hibrid stilistic între culturile Bon budistă şi prebudistă, "Omul de fier" îl înfăţişează pe zeul Vaisravana, regele budist al Nordului, cunoscut în Tibet drept Jambhala.
"Statuia omului de fier este singura ilustrare cunoscută a unei figuri umane care să fie cioplită într-un meteorit, ceea ce înseamnă că nu avem niciun termen de comparaţie când vine vorba de estimarea unei valori", a mai spus Dr. Buchner. "Judecând doar prin prisma originilor, ar putea valora 20.000 de dolari; totuşi, dacă aproximările noastre privind vechimea ei sunt corecte, fiind vorba în acest caz de aproape o mie de ani, statuia ar putea fi inestimabilă."
Statuia a fost descoperită în 1938 de o expediţie germană condusă de un renumit zoolog, Ernst Schäfer. Expediţia a fost susţinută de şeful Serviciului de Securitate nazist Heinrich Himmler şi era, cel mai probabil, compusă din membri ai SS.
Schäfer avea să afirme mai târziu că a acceptat susţinerea SS ca să avanseze în cercetările ştiinţifice cu privire la viaţa în sălbăticie şi a antropologiei din Tibet, în timp ce istoricii consideră că intenţia lui era să verifice presupunerile conform cărora rasa arienilor putea fi găsită în Tibet.
Rămâne necunoscut cum a fost exact descoperită statuia, dar se presupune că svastica de mari dimensiuni cioplită în mijlocul acesteia i-ar fi determinat pe cei din expediţie să o ducă înapoi în Germania. Odată ajunsă în München, statuia zeului a fost inclusă într-o colecţie privată, devenind disponibilă pentru studiu în urma unei licitaţii din 2007.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
Ucraina şi Rusia îşi intensifică atacurile cu drone. Trump pregăteşte un plan de pace
-
astăzi, 10:38