- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.04.2023, 10:56)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Descoperire medicală majoră: Oamenii de ştiinţă au creat o "mini-inimă” care bate într-un vas Petri
- O echipă de oameni de ştiinţă a dezvoltat o "mini-inimă" care bate, formată doar într-o capsulă Petri de mici dimensiuni, deschizând astfel calea unor tratamente viitoare.
- Această descoperire revoluţionară deschide calea pentru dezvoltarea de tratamente pentru o gamă largă de defecte cardiace.
Urmărește
887 afișări
Sursa foto: Twitter
Cu ajutorul a 35.000 de celule stem pluripotente, care sunt rotite într-o sferă cu ajutorul unei centrifuge, o maşină care se învârte rapid, dezvoltarea revoluţionară este completă.
În încercarea de a afla mai multe despre cele mai timpurii stadii ale inimii umane şi de a dezvolta tratamente pentru o serie de defecte diferite, experţii au realizat acest proces.
Studiul a fost condus de Dr. Alessandra Moretti, profesor de medicină regenerativă în domeniul bolilor cardiovasculare, la Universitatea Tehnică din München (TUM) din Germania.
Conform unui protocol stabilit, diverse molecule de semnalizare au fost adăugate în cultura de celule pe parcursul unei perioade de câteva săptămâni, potrivit Independent.
Dr. Moretti a explicat: „În acest fel, imităm căile de semnalizare din organism care controlează programul de dezvoltare a inimii”.
"Organoidul" rezultat măsoară aproximativ o jumătate de milimetru în diametru şi, deşi nu pompează sânge, poate fi stimulat electric şi se contractă ca o inimă umană.
Se crede că inima umană începe să se formeze la aproximativ trei săptămâni după concepţie, când majoritatea mamelor încă nu sunt conştiente de sarcină.
Deşi studiile efectuate pe inimi de animale nu pot fi transferabile la cercetarea umană, experţii speră că această dezvoltare revoluţionară poate oferi răspunsuri.
Echipa de la UTM este prima din lume care a reuşit să creeze cu succes un "organoid" cu celule din stratul exterior al peretelui inimii (epicardul) şi celule ale muşchiului cardiac (cardiomiocite).
Autorul studiului, Dr. Anna Meier, a declarat: „Ambele au fost create în urma unei cercetări. Pentru a înţelege cum se formează inima, celulele epicardului sunt decisive. Alte tipuri de celule din inimă, de exemplu, în ţesuturile de legătură şi în vasele de sânge, sunt formate din aceste celule. Epicardul joacă, de asemenea, un rol foarte important în formarea camerelor inimii”.
După ce au analizat celulele individuale, cercetătorii au descoperit că celulele precursoare descoperite recent la şoareci se formează în jurul celei de-a şaptea zile de dezvoltare a "organoidului".
Epicardul, stratul cel mai interior al pericardului, este format din aceste celule.
Oamenii de ştiinţă speră că aceste descoperiri pot face lumină asupra motivelor pentru care o inimă fetală este capabilă să se repare singură, lucru de care o inimă adultă este aproape în totalitate incapabilă.
Cu aceste informaţii, cercetătorii ar putea dezvolta noi tratamente pentru o gamă largă de afecţiuni cardiace, inclusiv pentru atacurile de cord.
This are heart cells. Beating.
Using stem cells, scientists can grow cardiac tissue in a petri dish. The cells self-organize to form microchambers, which begin to beat like a full-sized heart
[learn more: https://t.co/3Mg1M5kAZU]
[📹 Jessica Gluck]pic.twitter.com/OgX6eoiqp2— Massimo (@Rainmaker1973) February 1, 2023ULTIMELE ȘTIRI
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe