- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (07.05.2012, 23:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DESCOPERIRE SURPRINZĂTOARE: Dinozaurii au contribuit la creşterea încălzirii globale
Dinozaurii uriaşi au contribuit la încălzirea planetei din cauza “gazelor” emanate, susţin cercetători de la mai multe universităţi din Marea Britanie.
Urmărește
784 afișări
DESCOPERIRE SURPRINZĂTOARE: Dinozaurii au contribuit la creşterea încălzirii globale (Imagine: AFP/Mediafax Foto)
Oamenii de ştiinţă britanici au calculat emisiile de gaze ale dinozaurilor din clasa sauropozilor şi au ajuns la concluzia că întreaga populaţie de dinozauri emana 520 de milioane de tone de metan pe an, scrie BBC.
David Wilkinson, de la Universitatea John Moore din Liverpool şi alţi cercetători de la universităţi din Londra Glasgow sugerează că acest lucru ar fi putut reprezenta un factor cheie în creşterea temperaturilor în urmă cu 150 de milioane de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Interesul meu în ştiinţă sunt microbii şi rolul lor în lumea noastră. Oamenii îi vor considera responsabili de această problemă pe dinozauri, însă adevăraţii vinovaţi sunt microbii care trăiesc în intestinele lor şi care produc gazele", a declarat David Wilkinson.
Pentru studiul lor, oamenii de ştiinţă britanici s-au bazat pe metanul degajat în aer de vaci, estimat la 50-100 milioane de tone pe an.
În prezent, emisiile de metan sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de tone, provenind de la surse naturale, precum animalele sălbatice şi de la activităţile oamenilor de tipul producţiei de carne sau lactate.
Metanul are proprietatea de a absorbi radiaţiile infraroşii emise de soare, reţinându-le în atmosfera Pământului, determinând astfel creşterea temperaturilor.
Studiile precedente au aratat că în era mezozoică temperatura medie de pe Pământ era cu 10 grade Celsius mai mare.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe