- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.07.2014, 13:15)
- Florin Badescu
Descoperirea extratereştrilor poate fi posibilă prin examinarea nivelului de poluare al planetelor
Examinarea nivelului de poluare din jurul planetelor îndepărtate ar putea permite oamenilor de ştiinţă să descopere pe acele corpuri cereşti eventuale urme de viaţă şi chiar extratereştri, se afirmă într-un studiu publicat miercuri.
Urmărește
12512 afișări
Descoperirea extratereştrilor poate fi posibilă prin examinarea nivelului de poluare al planetelor (Imagine: Shutterstock)
În anumite condiţii, astronomii ar putea reuşi să detecteze în deceniul următor prezenţa unor civilizaţii extraterestre industrializate, spun cercetătorii de la Centrul de astrofizică Harvard-Smithsonian, autorii studiului.
Oamenii de ştiinţă pot deja să studieze atmosferele planetelor aflate în afara Sistemului Solar pentru a detecta şi confirma prezenţa oxigenului şi a metanului, cel din urmă fiind un gaz ce poate fi produs de forme de viaţă inteligente şi de microbi.
Însă o civilizaţie extraterestră ar putea să emită în atmosferă şi alte gaze, de exemplu clorofluorocarburi (CFC), aşa cum fac oamenii pe Terra, precizează acelaşi studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Astfel, astronomii ar putea să detecteze prezenţa acestor gaze în atmosferele unor planete îndepărtate graţie următorului telescop spaţial James Webb, pe care NASA intenţionează să îl lanseze în 2018. James Webb este un proiect ştiinţific care a costat 8,7 miliarde de dolari.
Acest telescop va fi de până la 100 de ori mai puternic decât predecesorul său, Hubble, potrivit agenţiei spaţiale americane.
Totuşi, există anumite limite legate de ceea ce acest aparat performant va putea să "vadă". Astfel, va fi nevoie de concentraţii de CFC de 10 ori mai mari decât cele existente pe Terra pentru ca telescopul să poată să le detecteze.
O altă condiţie: va trebui ca planetele observate să se afle pe orbită în jurul unui tip special de stele - pitice albe.
Autorii studiului afirmă că această metodă de cercetare ar putea permite descoperirea unor forme de viaţă inteligente, dar ar putea găsi şi urmele unor civilizaţii extraterestre care s-au autodistrus.
Anumite substanţe pot să rămână în atmosfera terestră vreme de 50.000 de ani, în timp ce altele dispar după 10 ani.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe