Descoperirea în Wuhan a unei bacterii care cauzează holeră atinge un punct sensibil

Depistarea în oraşul chinez Wuhan a unei bacterii care a provocat holeră unui student şi care a fost identificată separat în mostre de broaşte ţestoase vândute într-o piaţă alimentară a atins un punct sensibil în rândul chinezilor obişnuiţi, unii făcând legătura cu COVID-19, scrie Reuters.

Urmărește
2797 afișări
Imaginea articolului Descoperirea în Wuhan a unei bacterii care cauzează holeră atinge un punct sensibil

Descoperirea în Wuhan a unei bacterii care cauzează holeră atinge un punct sensibil

Piaţa de alimente unde broaştele ţestoase au fost testate pozitiv la agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au declarat autorităţile locale joi seara târziu.

Deşi nu a fost descoperit niciun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu broaştele ţestoase, magazinul specific care le vindea a primit ordin de închidere pentru trei zile.

Autorităţile au precizat că nu există legătiui între tulpina de vibrio cholerae O139 responsabilă pentru infecţia persoanei şi probele contaminate.

Oficialii urmăresc, de asemenea, produse nespecificate din acelaşi lot de broaştele ţestoase cu carapace moale care au fost expediate în altă zonă, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan.

În pofida lipsei unor semne solide ale unei epidemii de holeră, internauţii îngrijoraţi de o altă epidemie au făcut ca această problemă să fie totuşi printre cele mai importante subiecte pe microblogul chinezesc Weibo, asemănător Twitter, vineri, cu 200 de milioane de citiri.

Primele infecţii cu COVID-19 de la sfârşitul anului 2019 au fost iniţial legate de o piaţă locală din Wuhan care vindea şi fructe de mare şi produse din peşte. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister şi o sursă majoră de tensiune între China şi Statele Unite.

"Învăţaţi de la COVID şi grăbiţi-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile!!!", a scris un utilizator Weibo.

Rapoartele de holeră, o boală diareică acută potenţial fatală dacă nu este tratată rapid şi care este de obicei legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală, cu cinci cazuri în 2021 şi 11 în 2020, dar fără decese.

"Detectarea Vibrio cholerae O139 ... ne reaminteşte din nou că pieţele umede, deşi sunt importante din punct de vedere cultural şi economic în Asia, au asociate cu ele diverse riscuri pentru sănătatea publică", a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

În acest moment nu există motive majore de îngrijorare, în timp ce supravegherea continuă este importantă, a spus Greenhill, adăugând că O139 a fost detectat în diverse alte ţări şi că epidemiile mari de holeră sunt puţin probabile în locaţii cu apă potabilă sigură şi condiţii sanitare adecvate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici