- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (23.10.2022, 12:35)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperirea ştiinţifică care ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi tratamente împotriva căderii părului
- Noi tratamente pentru căderea părului ar putea fi dezvoltate datorită unei descoperiri ştiinţifice realizate în Japonia, spun cercetătorii.
- Oamenii de ştiinţă japonezi consideră că munca lor ar putea deschide noi căi de cercetare pentru dezvoltarea unor noi strategii de tratament pentru tulburările legate de căderea părului, inclusiv alopecia, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii.
Urmărește
5068 afișări
Descoperirea ştiinţifică care ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi tratamente împotriva căderii părului
Echipa, formată din mai multe universităţi din ţară, a studiat procesul de creştere a foliculilor de păr, sperând că munca lor ar putea contribui la crearea de medicamente regenerative.
Un studiu publicat în revista Science Advances arată că au reuşit să genereze cu succes foliculi, care sunt, în esenţă, ancorele care menţin părul pe scalp şi în alte părţi, potrivit SkyNews.
Foliculii au fost generaţi "în culturi", ceea ce în jargonul ştiinţific înseamnă în condiţii controlate şi nu într-un mediu natural, dar acum cercetătorii speră să reproducă această descoperire cu celule umane.
Aceasta ar putea deschide noi căi de cercetare pentru dezvoltarea unor noi strategii de tratament pentru tulburările legate de căderea părului, inclusiv alopecia, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii.
Echipa speră că munca lor va contribui, de asemenea, la înţelegerea modului şi a motivelor pentru care unii oameni suferă de căderea părului.
„Următorul nostru pas este să folosim celule de origine umană şi să le aplicăm pentru dezvoltarea de medicamente şi medicina regenerativă", a explicat Junji Fukuda, profesor la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Naţionale Yokohama (YNU).
Cum au făcut oamenii de ştiinţă această descoperire?
Cheia descoperirii este ceea ce se numeşte culturi organoide, acestea sunt versiuni mici şi simple ale unui organ pe care oamenii de ştiinţă le pot realiza în scopul studiului de laborator.
Aceste organoide sunt concepute pentru a recrea arhitectura şi fiziologia organelor umane, în timp ce, în mod tradiţional, cercetătorii se bazau pe modele animale.
Tatsuto Kageyama, profesor asistent în cadrul Facultăţii de Inginerie de la YNU, a declarat că acestea reprezintă un "instrument promiţător" care a ajutat echipa să obţină rezultate atât de promiţătoare.
Organoizii foliculilor de păr au fost creaţi folosind o densitate scăzută de "matrici extracelulare", aceasta este structura din corpul nostru care asigură structura celulelor şi a ţesuturilor.
Toate acestea au ajutat echipa să se apropie cât mai mult posibil de recrearea procesului şi a mediului necesar pentru creşterea părului, fiind în acelaşi timp într-un cadru controlat de laborator.
Rezultatul final a fost că foliculii de păr şi firele de păr au crescut cu o eficienţă de aproape 100%, atingând o lungime de aproximativ trei milimetri după 23 de zile.
De asemenea, au adăugat apoi un medicament care stimulează melanocitele, o celulă esenţială pentru producerea culorii părului. Aceste rezultate au fost din nou foarte promiţătoare, îmbunătăţind aspectul fibrelor realizate în laborator.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe