Descoperirea ştiinţifică care ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi tratamente împotriva căderii părului

  • Noi tratamente pentru căderea părului ar putea fi dezvoltate datorită unei descoperiri ştiinţifice realizate în Japonia, spun cercetătorii.
  • Oamenii de ştiinţă japonezi consideră că munca lor ar putea deschide noi căi de cercetare pentru dezvoltarea unor noi strategii de tratament pentru tulburările legate de căderea părului, inclusiv alopecia, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii.
Urmărește
5068 afișări
Imaginea articolului Descoperirea ştiinţifică care ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi tratamente împotriva căderii părului

Descoperirea ştiinţifică care ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi tratamente împotriva căderii părului

Echipa, formată din mai multe universităţi din ţară, a studiat procesul de creştere a foliculilor de păr, sperând că munca lor ar putea contribui la crearea de medicamente regenerative.
 
Un studiu publicat în revista Science Advances arată că au reuşit să genereze cu succes foliculi, care sunt, în esenţă, ancorele care menţin părul pe scalp şi în alte părţi, potrivit SkyNews.
 
Foliculii au fost generaţi "în culturi", ceea ce în jargonul ştiinţific înseamnă în condiţii controlate şi nu într-un mediu natural, dar acum cercetătorii speră să reproducă această descoperire cu celule umane.
 
Aceasta ar putea deschide noi căi de cercetare pentru dezvoltarea unor noi strategii de tratament pentru tulburările legate de căderea părului, inclusiv alopecia, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii.
 
Echipa speră că munca lor va contribui, de asemenea, la înţelegerea modului şi a motivelor pentru care unii oameni suferă de căderea părului.
 
„Următorul nostru pas este să folosim celule de origine umană şi să le aplicăm pentru dezvoltarea de medicamente şi medicina regenerativă", a explicat Junji Fukuda, profesor la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Naţionale Yokohama (YNU).

Cum au făcut oamenii de ştiinţă această descoperire?

Cheia descoperirii este ceea ce se numeşte culturi organoide, acestea sunt versiuni mici şi simple ale unui organ pe care oamenii de ştiinţă le pot realiza în scopul studiului de laborator.
 
Aceste organoide sunt concepute pentru a recrea arhitectura şi fiziologia organelor umane, în timp ce, în mod tradiţional, cercetătorii se bazau pe modele animale.
 
Tatsuto Kageyama, profesor asistent în cadrul Facultăţii de Inginerie de la YNU, a declarat că acestea reprezintă un "instrument promiţător" care a ajutat echipa să obţină rezultate atât de promiţătoare.
 
Organoizii foliculilor de păr au fost creaţi folosind o densitate scăzută de "matrici extracelulare", aceasta este structura din corpul nostru care asigură structura celulelor şi a ţesuturilor.
 
Toate acestea au ajutat echipa să se apropie cât mai mult posibil de recrearea procesului şi a mediului necesar pentru creşterea părului, fiind în acelaşi timp într-un cadru controlat de laborator.
 
Rezultatul final a fost că foliculii de păr şi firele de păr au crescut cu o eficienţă de aproape 100%, atingând o lungime de aproximativ trei milimetri după 23 de zile.
 
De asemenea, au adăugat apoi un medicament care stimulează melanocitele, o celulă esenţială pentru producerea culorii părului. Aceste rezultate au fost din nou foarte promiţătoare, îmbunătăţind aspectul fibrelor realizate în laborator.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici