- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BERNA, (19.08.2012, 08:46)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Detectorul de minciuni, folosit tot mai mult pentru a-i ajuta pe pacienţii care suferă de boli psihosomatice
Detectorul de minciuni a început să fie folosit tot mai mult pe plan internaţional pentru a-i ajuta pe pacienţii care suferă de maladii psihosomatice.
Urmărește
499 afișări
Detectorul de minciuni, folosit tot mai mult pentru a-i ajuta pe pacienţii care suferă de boli psihosomatice
La clinica Crans-Montana din Elveţia, psihologul Christophe Rieder a început de curând să le propună pacienţilor săi şedinţe de "recuperare a controlului biologic", un concept cunoscut şi sub denumirea de "biofeedback". Această metodă, deja utilizată în Germania şi în ţările anglosaxone, constă în măsurarea anumitor parametri vitali precum temperatura, tensiunea, pulsul cardiac şi tensiunea musculară cu ajutorul unui dispozitiv comparabil cu un detector de minciuni. Pacientul poate astfel să urmărească în direct pe ecranul dispozitivului evoluţia acestor parametri care se schimbă în funcţie de emoţiile resimţite, informează lefigaro.fr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Aceste şedinţe de recâştigare a controlului biologic sunt propuse pacienţilor suferind de maladii psihosomatice precum tulburările de anxietate, fobiile, atacurile de panică, durerile cronice, migrenele, hipertensiunea şi hiperactivitatea. Şedinţele îi ajută pe pacienţi să înţeleagă faptul că deţin capacitatea de a acţiona asupra propriului corp. În timpul şedinţelor, pacientul conştientizează felul în care parametrii lui biologici variază în funcţie de activităţile cotidiene, iar apoi învaţă să îi controleze. Pacientul trebuie să aplice apoi aceste metode în viaţa de zi cu zi pentru a administra mai bine stresul la care este supus.
Pacienţii petrec între trei şi patru săptămâni în clinică. Un tratament specific este conceput pentru fiecare dintre ei, în funcţie de patologia de care suferă, scopul fiind de a "responsabiliza" pacientul.
"Persoanele care suferă de maladii somatice sunt adeseori refractare faţă de tot ceea ce ţine de domeniul psihologic. Prin redobândirea controlului biologic, li se dovedeşte de o manieră ştiinţifică faptul că organismul lor reacţionează la stres, la emoţii, în momente critice. Văzând acest lucru marcat pe ecranul computerului, ei conştientizează că pot avea o influenţă directă asupra acelei stări de stres", a explicat profesorul Christophe Rieder.
Această nouă terapie nu vindecă boala, dar permite ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor, ajutându-i să îşi ţină maladia sub control. Cu cât pacientul este mai conştient de boala sa şi de capacităţile sale, cu atât el va şti să îşi administreze mai bine viaţa zilnică şi să îşi "pozitiveze" emoţiile, fapt care va avea un efect benefic asupra stării sale de sănătate.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe