- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (26.04.2023, 20:15)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Discriminarea la locul de muncă este legată de un risc crescut de hipertensiune arterială - studiu
Adulţii din Statele Unite care au declarat că s-au simţit discriminaţi la locul de muncă au un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială decât adulţii care au raportat mai puţină discriminare la locul de muncă, potrivit unui nou studiu.
Urmărește
479 afișări
Discriminarea la locul de muncă este legată de un risc crescut de hipertensiune arterială
Cercetătorii au definit discriminarea ca fiind "condiţii nedrepte sau tratament neplăcut la locul de muncă din cauza unor caracteristici personale, în special rasa, sexul sau vârsta".
Expunerea cronică la discriminare poate duce la slăbiciune în cadrul sistemului cardiovascular din cauza reacţiilor de stres perpetuu şi la o tensiune arterială mai mare în general, se arată în studiu.
Tensiunea arterială ridicată deteriorează arterele şi le face mai puţin elastice, potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Această deteriorare diminuează fluxul de sânge şi oxigen către inimă şi poate duce la boli de inimă. O tensiune arterială mai mare înseamnă un risc mai mare de probleme precum atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale, potrivit CNN.
Pentru studiul publicat miercuri în Journal of the American Heart Association, cercetătorii au analizat datele de la 1.246 de persoane începând cu anii 2004 şi 2006. Fiecare participant a declarat că nu avea tensiune arterială ridicată la începutul studiului, iar cei mai mulţi au spus că nu erau fumători şi consumau puţin sau deloc alcool. Aceştia au fost urmăriţi timp de aproximativ opt ani, până în 2013 şi 2014.
Peste 93% dintre participanţi erau albi, iar aproximativ 52% erau femei. Aproximativ o treime aveau mai puţin de 45 de ani, o treime aveau între 46 şi 55 de ani, iar o treime aveau peste 56 de ani.
Pentru a evalua nivelul de discriminare, participanţii au completat chestionare pentru a afla dacă au fost supuşi unui tratament nedrept la locul de muncă, dacă s-au simţit mai atent supravegheaţi decât alţii la locul de muncă, dacă s-au simţit adesea ignoraţi la locul de muncă şi dacă promovările la locul de muncă au fost acordate în mod echitabil.
De asemenea, în cadrul sondajului s-a întrebat cât de des au fost rostite insulte sau glume de natură etnică, rasială sau sexuală la locul de muncă.
Potrivit analizei, 319 dintre participanţi au raportat că au dezvoltat hipertensiune arterială până la finalul celor opt ani.
Persoanele care s-au confruntat cu niveluri intermediare de discriminare la locul de muncă la începutul studiului au avut cu 22% mai multe şanse decât cele care au raportat niveluri scăzute de discriminare la locul de muncă să raporteze o tensiune arterială ridicată după opt ani.
În comparaţie cu participanţii care au experimentat un nivel scăzut de discriminare la locul de muncă la începutul studiului, persoanele cu niveluri ridicate de discriminare la locul de muncă au avut cu 54% mai multe şanse să raporteze hipertensiune arterială după opt ani.
Autorii studiului au remarcat posibilele limitări ale cercetării, inclusiv faptul că majoritatea participanţilor erau de culoare albă şi că rezultatele s-au bazat pe informaţii auto-raportate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe