- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (12.08.2018, 09:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dismorfia Snapchat, tulburare provocată de filtrele din social media. Medicii esteticieni primesc în cabinetele lor fotografii editate în aplicaţiile din telefon
Filtrele de pe Snapchat sau Instagram pot părea distractive până când începi să devii obsedat de imaginea ta deformată, potrivit cnn.com.
Urmărește
2536 afișări
Dismorfia Snapchat, tulburare provocată de filtrele din social media
Problema este că, atunci când alterezi o fotografie şi consideri că rezultatul este o variantă mai bună de-a ta, poţi începe să trăieşti cu impresia că aşa ar trebui, de fapt, să arăţi.
Recent, esteticienii au observat o creştere a numărului oamenilor care aduc în cabinetele lor fotografii editate în Facetune, Instagram sau Snapchat, apelând la fotografiile modificate pentru a scoate în evidenţă ceea ce îşi doresc să schimbe.
„Aplicaţiile ca Snapchat, Instagram sau Facetune scot în evidenţă o nouă realitate a frumuseţii zilelor noastre”, potrivit unui articol publicat online de Asociaţia Medicală Americană. „Toate aceste aplicaţii permit alterarea instantă a aspectului conform unor standarde complet nerealiste”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Acelaşi articol precizează că fenomenul poate duce la construirea unor idei nesănătoase despre felul în care ar trebui să arătăm, totul din cauza diferenţelor dintre reflexia din oglindă şi ceea ce vedem în telefon.
Articolul descrie tulburarea dismorfiei corpului drept „obsesia referitoare la un defect perceput la nivelul aspectului”.
Pacienţii care suferă de această tulburare sunt greu indentificabili. Un studiu condus în 2017 de Universitatea de Medicină Johns Hopkins a dezvăluit faptul că esteticienii au diagnosticat corect doar 5% dintre pacienţi.
Cei care suferă de această tulburare nu au nevoie de o nouă rinoplastie, ci de un psiholog. Chiar dacă operezi pacienţii potrivit dorinţelor şi aşteptărilor lor, aceştia vor fi în permanenţă nemulţumiţi.
Citeşte şi: Încep Perseidele. Noaptea în care va avea loc cel mai spectaculos fenomen astronomic/ Observator: Momentul de activitate maximă, uşor de observat anul acesta
Citeşte şi: Scandal în Japonia: Una dintre cele mai prestigioase şcoli medicale din lume a falsificat în ultimii ani rezultatele admiterii pentru a nu primi fete în instituţie
Citeşte şi: Primele REŢINERI în cazul violenţelor de vineri seara din Piaţa Victoriei. Doi bărbaţi, acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii la mitingul diasporei
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Încep Perseidele. Noaptea în care va avea loc cel mai spectaculos fenomen astronomic/ Observator: Momentul de activitate maximă, uşor de observat anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe