- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (13.06.2012, 13:15)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dispariţia mamutului lânos, cauzată de un complex de factori
Mai mulţi factori - creşterea temperaturilor, modificarea vegetaţiei, expansiunea populaţiilor umane - au contribuit la extincţia mamutului lânos, potrivit unui studiu publicat marţi în revista Nature Communications.
Urmărește
453 afișări
Dispariţia mamutului lânos, cauzată de un complex de factori - studiu
Dispariţia acestor mamifere de talie mare şi cu colţi lungi şi curbaţi a fost progresivă, afirmă autorii acestui studiu, care repune sub semnul întrebării câteva teorii anterioare, potrivit cărora mamuţii lânoşi au dispărut brusc, fie din cauza unei boli, fie din cauza oamenilor, fie a unei catastrofe meteorologice.
"Nu a existat un singur lucru care i-a eliminat peste tot dintr-o dată", a declarat Glen MacDonald, de la Universitatea California din Los Angeles, unul dintre autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Este vorba de o extincţie care a durat mult timp. Ea s-a întins pe parcursul a câtorva mii de ani", a adăugat profesorul american.
Potrivit cercetătorilor americani, analiza de datare cu carbon 14 a evidenţiat un model de extincţie lentă, cauzată de mai mulţi factori.
Rezultatele lor arată că mamutul de Beringia (un pod terestru care unea actuala peninsulă Alaska de Siberia orientală), prezent în număr mare în jurul anilor 45.000 - 30.000 de ani î.e.n., a cunoscut un declin lung, confruntându-se cu o modificare a climei, a habitatului şi cu prezenţa oamenilor, până la dispariţia lui definitivă, ce s-a produs în urmă cu circa 4.000 de ani.
Această reunire a mai multor factori poate să aibă loc din nou într-un viitor apropiat, afirmă Glen MacDonald.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe