- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (19.04.2016, 14:16)
- Alin Motogna
Dispozitivul care transformă corpul uman într-un ecran LED mobil - VIDEO
Cercetătorii din cadrul Universităţii din Tokyo au inventat cel mai subţire display flexibil din lume, cu o grosime de numai 3 micrometri, ceea ce înseamnă că este de 13 ori mai subţire decât un fir de păr uman, potrivit Descoperă.
Urmărește
1013 afișări
Dispozitivul care transformă corpul uman într-un ecran LED mobil (Imagine: theverge.com)
Dispozitivul a fost proiectat pentru a fi aplicat pe piele, transformându, practic, întreg corpul uman într-un ecran LED mobil.
Display-ul este superior faţă de cele inventate până în momentul de faţă. Atunci când este pus în funcţiune, el produce mai puţină căldură faţă de dispozitivele precedente, utilizează mai puţină energie în comparaţie cu acestea şi este mult mai rezistent, în comparaţie cu alte sisteme similare.
Conform Descoperă, o altă caracteristică importantă a noului dispozitiv este faptul că poate funcţiona timp de mai multe zile, fără să fie alimentat cu energie electrică. Acest lucru este posibil datorită inserării în materialul din care este fabricat display-ul a unei pelicule protectoare denumită "strat de pasivizare". Aceasta are rolul de a nu permite distrugerea componentelor în timpul flexiunii mâinii şi, mai mult decât atât, protejează dispozitivul împotriva infiltrării oxigenului sau a vaporilor de apă.
Display-ul este prevăzut cu un tip special de LED-uri, denumit PLED ("polymer light-emitting diodes"). Acestea sunt, de fapt, nişte straturi micrometrice de polimer, care, atunci când sunt expuse impulsurilor electrice, încep să producă lumină.
Oamenii de ştiinţă japonezi speră ca invenţia lor să înlocuiască în viitor produse precum smartwatch-urile sau dispozitivele de monitorizare a activităţii fizice. Mai mult decât atât, display-urile pot fi folosite în domeniul medicinei, pentru a afişa nivelul pulsului sau al oxigenului din sângele pacienţilor.
"Muncitorii vor putea să realizeze planuri sau diagrame direct pe pielea lor, fără a mai fi nevoiţi să folosească dispozitive masive", a declarat Takao Someya, unul dintre membrii echipei de cercetare, pentru publicaţia New Scientist.
Citeşte şi: STUDIU: Pierderea unei persoane dragi modifică ritmul cardiac şi poate produce fibrilaţie arterială
Citeşte şi: Cercetări pentru generarea unui cortex cerebral uman în laborator, derulate de un neurobiolog român - FOTO
Citeşte şi: Realizare ISTORICĂ: SpaceX a reuşit aterizarea unei rachete pe o platformă marină, la punct fix - VIDEO
Citeşte şi: Premieră în sistemul sanitar public românesc: intervenţie neurochirurgicală la un pacient conştient
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe