- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.08.2011, 16:09)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diversitatea lumii vii, estimată la 8,7 milioane de specii. Aproape 20.000 sunt pe cale de dispariţie
Terra adăposteşte circa 8,7 milioane de specii, dintre care 6,5 milioane trăiesc pe uscat, iar 2,2 milioane trăiesc în mediul acvatic, potrivit celei mai recente estimări oficiale, considerată a fi cea mai precisă realizată vreodată, publicată marţi în Statele Unite ale Americii.
Urmărește
5854 afișări
Pe Terra trăiesc aproximativ 8,7 milioane de specii, potrivit unor noi estimări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din cele 8,7 milioane de specii animale şi vegetale, doar 1,23 milioane (14,1% din total) au fost până acum descoperite, descrise şi catalogate, au precizat cercetătorii din cadrul programului Census of Marine Life, autorii acestui studiu, publicat în revista ştiinţifică americană PLoS Biology.
Această estimare, care rezultă din analize bazate pe cele mai recente tehnici confirmate de taxonomie, permite restrângerea considerabilă a cifrelor avansate în trecut de cercetători, care variau de la trei milioane la 100 de milioane de specii vii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
"Dorinţa de a şti câte specii trăiesc pe Terra i-a marcat pe cercetători de multe secole şi acest răspuns, asociat cu alte cercetări despre distribuţia şi abundenţa speciilor, este deosebit de important, deoarece activităţile umane şi impactul lor accelerează ritmul de extincţie", a declarat Camilo Mora, profesor la Universitatea Hawaii şi la Universitatea Dalhousie, din oraşul canadian Halifax, principalul autor al studiului.
Mora consideră că "un număr mare de specii ar putea să dispară chiar înainte ca noi să aflăm despre existenţa lor, despre funcţia lor unică în ecosistem şi despre contribuţia lor potenţială la ameliorarea bunăstării umane".
Actualizarea recentă a "Listei Roşii" alcătuite de UICN (Union Internationale pour la Conservation de la Nature) confirmă existenţa a 59.508 specii supravegheate, dintre care 19.625 sunt ameninţate cu dispariţia, a adăugat Boris Worn de la Universitatea Dalhousie, coautor al studiului.
Acest lucru înseamnă că UICN, considerată o referinţă în domeniul supravegherii speciilor, a monitorizat mai puţin de un procent din totalul speciilor de pe planetă.
Cercetătorii estimează la 7,77 milioane numărul total al speciilor animale, dintre care 953.434 au fost descrise şi clasificate. Există şi 298.000 de specii vegetale, dintre care 215.644 au fost catalogate.
Pe Terra mai există 611.000 de specii de ciuperci şi mucegaiuri, dintre care 43.271 au făcut obiectul unei clasificări. Cercetătorii au estimat, totodată, la 36.400 numărul speciilor de protozoare, organisme unicelulare înzestrate cu anumite comportamente animale, cum ar fi mişcarea. Până în prezent au fost clasificate doar 8.118 astfel de specii.
Savanţii consideră că planeta noastră adăposteşte şi 27.500 de specii de alge, diatomee (alge unicelulare) şi mucegaiuri de apă. Dintre acestea, doar 13.033 au fost identificate şi catalogate.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate