- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.11.2012, 11:34)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi astronauţi de pe ISS au dansat pe ritmurile piesei "Vogue", înainte de a ieşi pe orbită - VIDEO
Doi astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională şi-au făcut încălzirea pentru o misiune de şase ore şi jumătate pe orbită, unde urmau să efectueze o operaţiune de mentenanţă, dansând şi imitând mişcările coregrafice făcute de Madonna în videoclipul piesei "Vogue", informează bbc.co.uk.
Urmărește
530 afișări
Doi astronauţi de pe ISS au dansat pe ritmurile piesei "Vogue", înainte de a ieşi pe orbită - VIDEO
Astronauta americană Sunita Williams şi inginerul japonez Akihiko Hoshide au ieşit pe orbită pentru a încerca să repare o conductă fisurată.
Experţii de la NASA cred că acea scurgere ar fi fost cauzată de un deşeu spaţial minuscul, cu un diametru comparabil cu cel al firului de păr uman, care ar fi provocat o fisură într-unul dintre radiatoarele staţiei.
Cei doi astronauţi au reuşit să reconfigureze conductele de amoniac şi au instalat un radiator suplimentar, însă cercetătorii americani avertizează că vor avea nevoie de câteva săptămâni înainte de a şti dacă acea problemă a fost rezolvată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Un nou echipaj - ruşii Oleg Noviţki şi Evgheni Tarelkin şi americanul Kevin Ford - s-a alăturat, pe 25 octombrie, americancei Sunita Williams, rusului Iuri Malentchenko şi japonezului Akihiko Hoshide la bordul ISS, pentru o misiune de patru luni.
Pe 10 februarie 2009 s-a produs o coliziune între satelitul american Iridium-33 şi satelitul militar rusesc Kosmos-2251, deasupra Siberiei, la o altitudine de 800 de kilometri.
Câteva mii de deşeuri spaţiale, generate mai ales de exploziile unor sateliţi şi ale unor rachete care au eşuat să se plaseze pe orbită, plutesc în jurul Terrei.
După retragerea din circulaţie a navetelor americane, în 2011, NASA depinde exclusiv de capsulele ruseşti Soyuz - care au trei locuri - pentru a-şi trimite astonauţii la bordul ISS şi plăteşte Rusiei suma de 63 de milioane de dolari pentru un loc la bordul acestor vehicule.
În ceea ce priveşte misiunile de aprovizionare, ISS depinde de vehiculele automatizate de tip cargo ruseşti Progress, europene (ATV) şi japoneze (HTV), care sunt create pentru a fi folosite o singură dată şi care se autodistrug arzând la reintrarea în atmosfera terestră, la finalul misiunii.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 350 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe