- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (20.05.2009, 14:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două echipe de liceeni din România au câştigat un concurs al NASA
Două echipe de elevi de la un liceu bucureştean au câştigat un concurs pe licee organizat de Agenţia spaţială americană (NASA), care a avut ca temă zborurile supersonice, informează redorbit.com.
Urmărește
71 afișări
Două echipe de liceeni din România au câştigat un concurs al NASA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pentru acest concurs, organizat de Agenţia spaţială americană, elevilor li s-a cerut să redacteze o lucrare documentată ştiinţific, cu descrierea modalităţilor de trecere la zborurile supersonice a companiilor comerciale aeriene, până în anul 2020.
În competiţia rezervată grupurilor de liceeni din afara Statelor Unite, primele două locuri au revenit unor echipe din România, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Astfel, primul loc a fost câştigat de echipa formată din Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi Muraru Sebastian, cu proiectul "Airplane Prototype Super Sonic Voyager X". Pe locul al doilea s-a situat echipa formată din Vlad Adam, Ana-Maria Borlovan, Roberta Răileanu, Sabina Zăvoianu, cu proiectul intitulat "Paperwing".
Peste 120 de adolescenţi, din opt state americane şi din alte 11 ţări, au trimis 60 de proiecte pentru această competiţie.
Concursul a fost organizat pe patru secţiuni: Elevi americani - individual, Elevi americani - echipe, Elevi non-americani - individual şi Elevi non-americani - echipe.
Edric San-Miguel, student la Technical Center din Norfolk, este câştigătorul secţiunii Elevi americani - individual, cu proiectul intitulat "The Silent Airliner", în timp ce câştigătorul secţiunii similare destinate liceenilor din afara Statelor Unite este Sidharth Krishnan, de la Anglo-Chinese Junior College din Singapore, cu proiectul intitulat "The Flight of the V-3".
Câştigătorii secţiunii destinate echipelor de elevi din SUA sunt doi liceeni de la Arcadia High School din California, al căror proiect a avut titlul "The Lazarus T1".
NASA va oferi câştigătorilor secţiunilor americane premii în bani. Astfel, Edric San-Miguel, de la Technical Center din Norfolk, va primi un premiu de 1.000 de dolari, în timp ce echipa de la Arcadia High School din California va primi suma de 1.500 de dolari.
Elevii câştigători din afara Statelor Unite - atât în competiţia individuală, cât şi în cea pe echipe - vor primi câte un trofeu din partea NASA, însă nu vor primi premii în bani.
Lista completă a câştigătorilor poate fi citită la adresa http://www.aeronautics.nasa.gov/competition_winners.htm.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:18
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
astăzi, 18:03