- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (13.10.2008, 11:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două noi variaţii genetice, asociate cu dezvoltarea cancerului de piele
Cercetătorii islandezi au anunţat că au descoperit două noi mutaţii genetice care conduc la apariţia cancerului de piele, în rândul persoanelor de origine europeană, într-o conferinţă care a avut loc duminică.
Urmărește
284 afișări
Două noi variaţii genetice, asociate cu dezvoltarea cancerului de piele (Imagine: www.freewebs.com)
În mod tradiţional, pielea de culoare mai închisă este considerată ca având o protecţie sporită împotriva cancerului de piele.
"Am descoperit două mutaţii genetice, care nu au nicio influenţă în pigmentarea pielii, dar care afectează doar apariţia carcinomului bazocelular", a declarat Kari Stefansson, şeful echipe de cercetători de la institutul Decode Genetics din Islanda, autorii studiului.
"Expunerea la soare nu are un impact direct asupra genelor", a adăugat Stefansson.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Carcinomul bazocelular este cea mai obişnuită formă de cancer şi, în majoritatea cazurilor, este provocat de expunerea la razele ultraviolete, conform Academiei Americane de Dermatologie.
Cele mai multe dintre cazuri sunt uşor de tratatat, dacă sunt descoperite din timp, dar în anumite situaţii cancerul este rezistent la tratament şi provoacă distrugerea pielii, uneori răspândindu-se şi în oase şi cartilaje.
Cercetătorii de la institutul Decode, o companie producătoare de medicamente, au analizat aproximativ 30.000 de persoane pentru a descoperi impactul acestor două gene mutante, care se află pe cromozomul 1.
Aceste două noi mutaţii sunt diferite de variaţiile genetice asociate în trecut cu carcinomul bazocelular, pentru că nu au legătură cu pielea de culoare deschisă sau cu problemele de pigmentare.
Studiul, care a fost publicat în Nature Genetics, a scos la iveală faptul că riscul apariţiei carcinomului bazocelular este de 12 ori mai mare la persoanele care prezintă aceste mutaţii genetice, alături de alte trei variaţii genetice despre care se ştia deja că provoacă apariţia cancerului de piele.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe